Ik Ben….

Ik Ben….trouw aan mezelf
Verantwoordelijk voor mezelf en mijn keuzes
Lief voor mezelf
Blij met mezelf

IkDoe……..
Wat goed is voor mij

IkBen…. precies goed zoals ik ben!
Wanneer je vanbinnen ook kunt voelen dat dit zo is, hoef je je ook niet meer anders voor te doen, en te verschuilen.. Achter dat perfectionisme gaat namelijke iets heel bijzonders schuil …. Jij! Vertrouwen in jezelf en je eigen kracht en weten wie je bent zodat je altijd kunt handelen naar eigen geweten

Laat los wie je denkt te moeten zijn, en weet IkBen…..Ik!

Tekst-Sanne Blom
994472_252492554960043_998523334344359786_n

Je bent goed zoals je bent

Je hoeft geen liefde te verdienen, je bent al geliefd om wie je bent!

En ondanks dat niet altijd alles in kannen en kruiken is of gedrag van je kind of jezelf anders is dan je zou willen, onafhankelijk daarvan ben jij of je kind geliefd.

Iets wat elk kind en elke volwassene mag weten van zichzelf! Om stabiel en met beide benen op de grond in het leven te staan.
Naast dat het veel negatieve energie kost wanneer je bezig bent en aandacht besteed aan wat mensen van jouw of je kind vinden verlies je de verbinding met je eigen gevoel wat plaatsmaakt voor een onzeker gevoel, denken voor een ander wat ze van jouw of je kind vinden.
Een kind vertellen dat hij goed is zoals hij is geeft zelfvertrouwen naast dat hij mag ontdekken welk gedrag wel niet passend is en geeft jezelf naast dat vertrouwen ook liefde om vanuit die basis in balans en verbinding met jezelf te zijn.

Tekst- Sanne Blom
10626491_260739204135378_7977118945526685584_n

In balans is het begin van jezelf zijn

Een van de belangrijkste dingen die voor een harmonieus gezin zorgen, misschien zelfs wel het belangrijkst, is dat wij zelf als ouder(s) in balans zijn.

In balans, is dat dan dat je je altijd goed moet voelen, dat je altijd blij bent?
Nee, hiermee bedoel ik dat je een sterke basis hebt, en jezelf kunt zijn, dat is namelijk het begin van wie je echt bent. En dat is ook wat je je kind ook mee wilt geven, dat hij of zij zichzelf kan en mag zijn om zo te ontdekken wie hij echt is.
Wanneer je zelf niet in balans bent, geef je ook een ander voorbeeld, en zul je ander gedrag terug zien.
Je maakt andere keuzes dan je diep van binnen zou willen, en loopt jezelf en je eigen gevoelens vaak voorbij, en zo zullen je kinderen ook aangeleerd krijgen dat wanneer zij zich niet ontwikkelen tot hun eigen Ik, dat keuzes maken erg lastig kan zijn. Dat kost op een bepaald moment heel veel energie, waardoor je zowel in je hart als in je lijf zult voelen dat je uit balans bent. Je staat niet meer in je kracht.

Wanneer je je hiervan bewust bent kun je ervoor kiezen om naar je gevoel te luisteren, luisteren naar je eigen ik en wat jij nu werkelijk wilt.
In balans komen is niet de makkelijkste stap, het houdt in dat je sommige dingen moet loslaten,en andere juist vasthouden, maar wetende dat je vanuit gevoel, liefde en rust voor jezelf kan zorgen en daardoor dus kan (op)groeien, wat moet dat voor bijzonder effect op je kinderen en gezin hebben.
Jij bent de basis voor jezelf, voor je kinderen, en dus ook voor je gezin! Er zit zoveel meer in ieder van ons, en wanneer we dit zien voelen en ervaren gaat er een wereld voor je open.

Tekst-Sanne Blom
10628428_269858843223414_6276185093068004742_n

Omarm je eigen innerlijk kind

Wanneer we onze gevoelens, verlangens en behoeftes van onze kindertijd erkennen, hoeven we onszelf alleen maar af te vragen wat jijzelf zou willen doen of zeggen als je jezelf als klein kind voor je zag staan, en niet vergeten om hier zo nu en dan eens aandacht aan te geven… Alleen jijzelf kunt je innerlijk kind de aandacht geven die het nú wilt.

Tekst-Sanne Blom
10521174_296713877204577_8022518251965684327_n

Oordelen, een strijd tussen gevoel en verstand…

Als snel spreken we (onbewust) een oordeel over iets of iemand uit. Denken voor een ander en invullen wat een ander voelt of waarom iemand iets doet of een situatie is zoals hij is.

Het zal wel zo zijn… omdat ie…
hij doet zo…. want….
ik zou zoiets nooit niet kunnen of doen….., als ik….
Jij bent….want…
Het hoort zo…. want..
Invullen voor een ander, oordelen in de volksmond, schept niet alleen heel veel onrust maar heeft ook invloed op iemands eigenwaarde. Oordelen is een aangeleerde manier van denken waarmee we onszelf groot (willen) houden.
We zouden ons eens af moeten vragen waarom we vinden dat dat nodig is, en waarom het zo lastig is om
dat niet te meer te hoeven doen.
Iemand zijn waarheid, en wat goed of fout is verschilt nou eenmaal per persoon.
Een oordeel is het niet begrijpen van de ander of de situatie. Ik zie het daarom als een strijd tussen gevoel en verstand!
Met als gevolg gezien willen worden, erkenning zoeken en constant bevestiging nodig hebben.

Zelfs bij onze kinderen oordelen we dagelijks. En wanneer dit al op jonge leeftijd gebeurd nemen kinderen dit verder mee.
Je bent lief, als je opruimt goed gedaan!
Je bent braaf als je netjes je bord leeg eet!
Als je slaat ben jij stout!
Als je de puzzel goed maakt ben jij een grote vent!

Met hetzelfde gevolg als bij onszelf, het nodig hebben om constant gezien en gehoord te worden en om bevestiging vragen
”kijk kijk” mama” kijk mij!!! “Ik kan dat toch niet” en ”doe ik dat wel goed?”

We vergeten om de situatie en het gevolg op te merken, en in plaats daarvan beoordelen we het kind. Door te oordelen stop je met kijken.

Wat fijn dat alles is opgeruimd, nu kunnen we straks alles weer vinden, het is je gelukt!
Het is fijn als je eten op is, dan heb je straks geen honger meer dat is fijn.
Ik zie dat jij iemand slaat, vind je dat fijn?

Opmerken ipv oordelen bouwt zelfvertrouwen op en laat dat nou net hetgeen zijn wat ervoor zorgt dat wij en onze kinderen niet constant zoveel moeite hoeven te doen om gezien en gehoord te worden.
Laat je oordelen los, en sta open om te ontvangen!

Tekst-Sanne Blom
foto-3.PNG