Bijzondere avond!

Afgelopen week was weer een mooie avond tijdens de interactieve lezing over hooggevoeligheid bij volwassenen.
Naast dat er voor vele een groot stuk (h)erkenning ontstond bij de groep had deze avond wel een speciaal tintje voor mij.
Mijn eigen vader bezocht de lezing, en dat zorgde uiteindelijk voor begrip en inzichten over en weer. Toch bijzonder hoe ikzelf natuurlijk ook als spiegel fungeer. Later op de avond ontving ik een appje; ‘bedankt Sanne, het was een echte eye-opener voor mij’ stuurde mijn vader!
Dus dubbel en dwars een mooie avond met bijzondere mensen <3

Toppers

Toppers!

Een vader en een moeder kwamen een tijdje terug bij me langs.
Hun dochtertje van 3 wil al een tijd niets van papa weten, enkel en alleen als mama niet in de buurt is.
Telkens als mama er wel was kan het meisje heel boos op papa worden, en papa geeft aan dat hij niks met of voor haar mag en kan doen. Ook voor mama is het erg lastig geeft ze aan.
Het raakt hem ook, want hij voelt het als een afwijzing. Wat direct meespeelt in het verhaal. Papa is vanuit zijn jeugd vaak afgewezen waardoor deze gevoelens terug naar boven komen.

Ik vraag aan mama of zij de boosheid herkent van haar dochter, en dat raakt haar zie ik.
Ze verteld dat ze vind dat ze er vaak alleen voor staat.
Als ik haar vraag of ze vind dat ze een betere ouder is moet ze daar even over nadenken en ik voel dat ze zich direct bewust wordt van haar onbewuste gevoelens hierover.

Bewonderingswaardig om te zien maakt ze zich klein door dit eerlijk en open te vertellen dat ze inderdaad vindt dat zij een betere ouder is, en niet omdat papa in dit geval niet lief is voor hun dochter maar gewoon omdat zij vindt dat ze zelf alles moet doen.

Zonder dat ze het zelf in de gaten heeft maakt zij zich groter dan haar partner en haar dochter pikt dit feilloos op. Mama’s energie verteld haar dat als mama er is, niemand het beter kan dan zij en zo wil geschiede voor hun dochter.

Mama is geraakt, maar is zich direct bewust van hetgeen wat ze haar dochter laat voelen.
En ze beseft dat zij op deze manier haar partner ook afwijst en dat haar gevoel hierover niet klopt. Door oprecht toe te kunnen geven hoe ze hierin staat met haar gevoel kan ze ook voelen dat zij niet groter is.
Beide ouders worden gespiegeld door hun dochter en wat zo mooi is om te zien dat deze 2 toppers hier samen maar ook individueel mee aan slag willen.

Ik vertel dat beide ouders altijd gelijk zijn, en dat als je je hiervan bewust bent wanneer je kind jou dit spiegelt je dit kunt benoemen of laten zien dat je het (gespiegelde) gedrag hebt opgemerkt en dat je ermee aan de slag gaat. En vooral ook beseft dat je gelijk bent als ouders zijnde, ook al heb je het gevoel dat je er soms alleen voor staat.
Zowel vader als moeder maken een afspraak om hun eigen stuk te gaan bekijken.

Later krijg ik een mailtje, mama schrijft dat alleen door het te benoemen(dat deed ze terwijl haar dochter sliep) waar ze zich bewust van is geworden door het gespiegelde gedrag van haar dochter, zij zich direct anders opstelt naar haar papa. Ze vraagt uit zichzelf aandacht aan hem en hij kan weer verbinding met haar maken.

Ze geeft aan te weten dat ze beide nog dingen uit te werken hebben, maar dat ze kan voelen en zien dat de verbinding aan het herstellen is.

Sanne <3
10308757_325299151012716_1897178572076691873_n

 

 

 

 

 

Kanjertje

Wat een kanjertje op zijn ‘eigen-wijze’

Ik ontving afgelopen week een jongetje van 5 samen met zijn mama.
Hij geeft zelf aan dat hij moeilijk kan slapen en buikpijn heeft.
Hij mag bij mij op de tafel komen liggen voor een healing/energetische behandeling.
Hij vindt het erg stoer maar ook spannend voel ik.
Zodra ik begin en mijn handen op zijn kleine voetjes leg roept hij dat het kietelt, en dat hij voelt dat zijn voeten warm worden.
Als ik bij zijn buikje aankom slikt hij een keertje als ik vraag wat hij daar voelt. Hij geeft aan dat daar traantjes zitten, net zoals in zijn hartje. Hij blijkt veel verdriet van zijn moeder over te nemen voel ik, en ook mama voelt direct waar het over gaat. Ze heeft een traumatische ervaring uit haar jeugd niet verwerkt en loopt daar nog dagelijks tegenaan.
Deze kleine kanjer voelt zich veilig genoeg om verder te vertellen en geeft aan dat hij zijn tranen niet durft te laten lopen, omdat hij voor zijn mama wilt zorgen. Hij kan zijn emotionele veiligheid niet vinden op deze manier waardoor hij zijn emoties niet kan uiten.
Ik vertel hem dat als je traantjes laat zitten in je buik of hartje dat dit ijspegeltjes worden en dat die heel pijn gaan doen als je ze niet laat lopen. Ik vertel hem ook dat hij niet voor zijn mama hoeft te zorgen en dat zij nu gehoord heeft dat ze dit zelf mag gaan oppakken en uitwerken. Ook mama zegt direct tegen hem dat ze het zelf op zal pakken zodat er weer ruimte komt voor hem om zich te uiten.
Ik voel hem ontspannen onder mijn handen. En hij kijkt me aan en vraagt wat ik eigenlijk doe met mijn handen. Ik zeg; ik geef hartjes met mijn handen. En hij antwoord; daar worden mijn traantjes warm van zodat ze kunnen smelten he…
Als we klaar zijn klimt deze kleine kanjer ontspannen van de behandeltafel af en ik maak een afspraak met zijn mama.

Sanne <3

foto-36

Onze donkere kant

Wat ons karakter siert is geen vlekkeloos leven waarin we altijd maar aardig vrolijk en goedlachs zijn, maar bereid zijn om in jezelf je diepste en pijnlijkste kanten te onderzoeken waarin je jaloezie verdriet boosheid en afgunst tegenkomt. Hoe pijnlijk die stukken ook kunnen zijn en hoe hard we ook gezworen hebben daar nooit meer terug te gaan, het is de enige manier om onze donkere kanten uit te lichten en pas dan kom je uit bij je ware authenticiteit.

Tekst-Sanne Blom

foto-35

Delen

Zoals altijd even samen de bank op na zijn middagslaapje, wat lekkers erbij en wat drinken.
Hij kletst tegenwoordig volop en ik heb dan ook hele gesprekken met mijn kleintje van 2,5.

Hij koos een zakje met koekjes uit waar hij heerlijk van zat te genieten. Toen ik zei dat ik er daar ook wel een van lustte riep hij direct, ‘van mij!’ Waarop ik direct zei, ‘samen delen, als je deelt kun je ook altijd wat terug verwachten…’

En terwijl ik dat zei werd ik me direct bewust van het feit dat dit iets was wat ik zelf heel lang gedaan heb, iets geven en dit dan doen omdat je dan aardig gevonden kon worden, en daar dan ook zeker iets van terug verwachtte. Wat dan vaak ook gruwelijk tegenviel!

Ik verbeterde mezelf, en ik vertelde tegen hem dat hij zelf zijn koekjes op mocht eten en dat ik vond dat hij alleen een koekje weg hoefde te geven als hij dat zelf graag wilde.

Ik denk als we kinderen kunnen meegeven dat delen of iets doen voor een ander uit je hart kan komen, en niet om iemand te pleasen of om gezien te worden en om iets te doen zodat je denkt er wat voor terug te krijgen, maar iets doen voor of geven aan een ander komt omdat je de ander dit gewoon gunt.

Toen zijn zakje bijna leeg was, en er nog 2 inzaten keek hij me aan en zei, deze is voor jou mama <3

Tekst-Sanne Blom

DSC_3619

Een korte terugblik

Even een terugblik….

Een bewogen jaar, met keuzes die mij gebracht hebben waar ik nú wil zijn.
Met trots mocht ik de krachtwijzer openen, een plek waar ik jong en oud welkom heet.
Ook voor mezelf een blijvend groeiproces waar ik me elke keer weer bewust wordt van het feit wat je kunt als je in jezelf gelooft en hier ook voor durft te gaan.
Vetrouwen in je eigenheid, het ontdekken van je kracht en deze durven te gebruiken. Daarintegen ook bewust zijn van de groeimomenten wanneer je je neus stoot en hier een les uit kunt halen dat je die momenten juist nodig hebt om verder te komen.
Het ervaren hoe groot deze kracht is en ook die ruimte inneemt om elke keer een stapje dichter bij jezelf te komen.

Waar de krachtwijzer begon met de pijlen te richten op het bewust opvoeden in de nieuwe tijd waarin we vanuit gevoel naar onze kinderen mogen gaan kijken om hun gedrag beter te begrijpen en de zoektocht naar iemands eigenheid centraal staat werd mij vanuit mijn opleiding spiritueel therapeute duidelijk dat ik op een dieper niveau mag gaan werken.
Er is in het afgelopen half jaar zo’n enorme groei ontstaan dat “opvoeding” een onderdeel geworden is van het aanbod, en dat ik trots mijn jonge bedrijf verder ga uitbreiden!
Vanuit de holistische visie, het uitgangspunt van de krachtwijzer, staat voorop om aandacht en ruimte te bieden om iemand terug te laten gaan naar zijn essentie of je nu ouder(s) bent of niet, bij de krachtwijzer bestaat de mogelijkheid voor iedereen om hier zijn of haar zoektocht te beginnen.
De website is inmiddels aangepast, en zal blijven varieren naast het huidige aanbod.

“In je KRACHT, WIJS je de weg naar jezelf”

‘De Krachtwijzer is een holistisch centrum waar je mag ontdekken wie je van essentie bent en jezelf kan zijn volledig vanuit je kracht. Bewust in aanraking met jezelf komen en jezelf ontwikkelen op zowel persoonlijk gebied als professioneel gebied
Groot of klein kan hier terecht op zowel individuele basis als met een divers aanbod van cursussen en workshops, bijzondere ontmoetingen en ontspanning op het gebied van opvoeding, zelfontwikkeling, persoonlijke groei en spiritualiteit’

Ik kijk terug op een bijzonder jaar, met veel moois wat ik meeneem naar het nieuwe jaar.
Een jaar waarin ik mijn werk en nieuwe dromen verder ga uitwerken en andere mag blijven verbinden, inspireren en herinneren aan hun kwaliteiten. Ik wens iedereen fijne feestdagen veel liefde, kracht en “eigen’’wijsheid toe voor een nieuw sprankelend jaar!

‘Ga vooruit met een sprankel in je ogen, een lach op je gezicht en met een mooi doel vanuit je hart’

Lieve groetjes
Sanne,

De Krachtwijzer
10363836_308467492695882_1454469936203730409_n