De bespiegelingen van het kind-(familie)systemisch kijken naar gedrag (geaccrediteerd)

Wil je als ouder(s)/verzorger meer inzicht krijgen in het gedrag van je/jullie kind en wil je verantwoordelijkheid nemen om je kind te steunen?
Werk je met kinderen/jongvolwassene? Op een andere manier leren kijken en inzicht in een bepaalde eigenschappen en gedrag, gezinssituaties, fysieke of psychische aandoeningen of opvallend gedrag zoals:

-Loyaliteitsproblemen (bij scheiding of overlijden)
-Gedragsproblemen
-Gedragsstoornissen
-Woedeaanvallen
-Angsten
-Hooggevoelig
-Lichamelijke klachten (ziektes)
-Bedplassen/Vasthouden van ontlasting
-Slaapproblemen
-Verslavingen bij jong volwassenen (tot +- 19 á 21 jaar)
-Herhaald gedrag/trauma wat terug komt uit de familie, intergenerationele overdracht

Veelal liggen er onverwerkte gebeurtenissen en trauma’s uit het gezin van herkomst hieraan ten grondslag. De invloed en impact die deze gebeurtenissen hebben is groot. Soms zijn de ouders onbewust en indirect de oorzaak van het probleem van het kind en niet andersom.

Het zijn de (jong-volwassen)kinderen die vanuit loyaliteit de taak op zich nemen om de balans in het systeem te herstellen. Het gevolg hiervan is, dat de kinderen verantwoordelijkheden dragen die niet van hen zijn, wat zich op diverse manieren kan uiten zowel op jonge als latere leeftijd.


Wat gaan we doen:
Tijdens deze dag ga je met een (familie)systemische bril kijken naar het gedrag/bespiegeling van het kind en het kind ontlasten door zelf aan de slag te gaan met jouw eigen thematieken. Inzicht krijgen in het familiesysteem en bijbehorende dynamieken die belangrijk zijn om anders te gaan kijken naar gedrag.
Werk je met familieopstellingen en/of systeemtherapie en wil je je psychosociale en therapeutische vaardigheden ontwikkelen? Dan is deze dag ook zeker een toevoeging. Kortom een dag vol inzichten, aanreikingen, beweging en verdieping. Je helpt niet alleen je/het kind maar kunt zowel op persoonlijk als professioneel gebied een flinke groeistap kunt zetten.

Voor ouders èn voor therapeuten, coaches, (school)begeleiders, en jeudgzorgwerkers die anders willen leren kijken.
let op: je werkt alleen met je eigen thematieken. Dus niet met thematieken van eventuele cliënten.
Je gaat zelf ervaren wat het inhoudt wat je later kunt toepassen indien je hiermee werkt of wilt gaan leren werken. Er wordt nooit met een kind zelf gewerkt, het gedrag wordt bekeken en mag niet zonder toestemming van een ouder mee gewerkt worden.

Voor ouders: Geeft er maar 1 van jullie toestemming dan kan er nog steeds gekeken worden vanuit jouw eigen familiethematieken.
Kom je samen als koppel voor hetzelfde kind dan kun je deelnemen met korting.

Data 2021
15 sept (VOL)
14 okt (nog 2 plekken)
1 Dec


Tijd: 10.00/16.30 (inloop 9.45)
Kosten: 125 euro of koppelkosten 175 euro

Na deze basisdag kun je deelnemen aan het 2-daagse vervolg.

NB. Bij lichamelijke klachten/ziekten is het van belang dat er eerst een dokter is bezocht. Pas dan kan er een lichamelijke of medische klacht opgesteld worden. Het is geen vervanging voor een arts, medicatie of andere (psychische en verslavings) zorg. Noch een oplossing.