Energetische FamiliesysteemTherapie (geaccrediteerd)

Wil je graag aan de slag of ontwikkelen op het gebied van innerlijke groei, het familiesysteem, energetisch en systemisch bewustzijn? Bezig zijn met levenskunde.
Herkennen van bespiegelingen van de buitenwereld, gedrag van een kind, je (familie)patronen en je mechanismen. Wil je je innerlijk verdiepen om te groeien in bewustzijn? Concrete vaardigheden leren om de weg naar binnen te maken, ontwikkelen van draagkracht en en flinke groeistappen maken in je eigen ontwikkeling. 

Een diepgaand en intensief groeitraject met veel beweging waar je met jezelf geconfronteerd wordt met een therapeutische en psychosociale insteek die je zowel in je persoonlijke ontwikkeling als in je werk kunt inzetten. Een opleiding waarin je anders naar dingen leert kijken.
Een unieke werkwijze waarbij het familiesysteem de rode draad vormt maar verder gaat dan alleen werken met opstellingen. Een opleiding die duurzame groei oplevert op het gebied van leven, gezin, relaties en werk.

Je pers. ontwikkeling is in deze opleiding een doorlopend groeiproces waarmee je flinke stappen kunt zetten. Je ontwikkelt psychosociale en therapeutische vaardigheden. Je gaat anders naar dingen (leren) kijken en brengt behoorlijk wat beweging en verandering in je leven.
Centraal staat dat je eerst je eigen systeem op orde gaat brengen.

Er wordt gewerkt in groepen (+-12) met persoonlijke aandacht en begeleiding waar de nodige zelfreflectie van je gevraagd wordt.

Deze beroepsopleiding Energetische FamiliesysteemTherapie staat in het teken van groeien in bewustzijn, energetisch & systemisch werk, zelfreflecterend en invoelend vermogen. Het basisvak is Levenskunde.
Vanuit eigen ervaring leer je terug te gaan naar je eigen bodem en deze te ontwikkelen. Vanuit deze basishouding leer je werken met een ervaringsgerichte-methode waarbij je andere leert begeleiden waarmee je een groeistap aanreikt, bewustzijn en beweging creëert en door praktische oefening direct je eigen thematieken en blokkades kunt aanpakken.

Tijdens de opleiding krijg je theoretische kennis en praktische vaardigheden aangereikt die gebaseerd zijn op de basistheorie en achtergrond van het familiesysteem, de chakrapsychologie en systemisch werk. En ga je zelfstandig leren werken met (basis)familieopstellingen. Daarnaast leer je de bespiegelingen (van het kind-en de buitenwereld), je patronen en reactiemechanismen te herkennen waar je later mee aan de slag kunt.

In leerjaar 1 leer je naast de basiskennis van het familiesysteem de chakrapsychologie duiden met verdieping in:
gemis, rouw & verlies en verlatings en bindingsangst.
In leerjaar 2 gaan we dieper in op het familiesysteem en op specifieke gebeurtenissen en trauma’s die ten grondslag liggen aan thematieken;
gemis, bindings, relatie en verslavingsthematieken

We creëren vooral bewustzijn, je leert niet om dingen weg te halen of op te lossen maar in beweging te zetten waardoor een verwerkingsproces in gang wordt gezet. Je leert een aanreiking te geven om te groeien en maken een ander bewust van de verstopte blokkades en mechanismen. Alvorens ga je dit traject eerst met jezelf aan. Als je nog verdere groeistappen wilt zetten dan kun je na leerjaar 1 en 2 deelnemen aan het verdiepingsjaar-leerjaar 3.

Startdata:
Groep 8: 31 Oktober 2020 (kennismakingsochtend)
Groep 9: 10 September 2021 (kennismakingsochtend)

__________________________________________

Registratie en accreditatie met kwaliteitscode en garantie :

De Krachtwijzer is een geregistreerde onderwijsinstelling bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) De gehele opleiding Energetische Familiesyteemtherapie is geregistreerd en voldoet aan de kwaliteitscode. 

Deze vakopleiding is geaccrediteerd door het KTNO en erkend door de beroepsorganisatie BATC. Verder zijn we goedgekeurd en aangesloten voor Wkkgz bij de beroepsvereniging het CAT en GAT
Goed om te weten is dat je een gedeelte van het lesgeld kunt indienen als studiekosten bij de belastingdienst. Let op! Dit is persoonsgebonden.