Energetische FamilieTherapie (geaccrediteerd)

Wil je graag aan de slag of ontwikkelen op het gebied van innerlijke groei, het familiesysteem, energetisch en systemisch bewustzijn?
Herkennen van bespiegelingen van de buitenwereld, gedrag van een kind, je (familie)patronen en je mechanismen. Wil je je innerlijk verdiepen om te groeien in bewustzijn?
Concrete vaardigheden leren om de weg naar binnen te maken, ontwikkelen van draagkracht en en flinke groeistappen maken in je eigen ontwikkeling. 

Een diepgaand en intensief groeitraject met veel beweging waar je met jezelf geconfronteerd wordt met een therapeutische en psychosociale insteek die je zowel in je persoonlijke ontwikkeling als in je werk kunt inzetten. Een opleiding waarin je flinke groeistappen kunt zetten en je anders naar dingen laat kijken.
Een unieke werkwijze waarbij het familiesysteem de rode draad vormt maar verder gaat dan alleen werken met opstellingen. Een opleiding die duurzame groei oplevert op het gebied van leven, gezin, relaties en werk.

Je pers. ontwikkeling is in deze opleiding een doorlopend groeiproces waarmee je flinke stappen kunt zetten. Je ontwikkelt psychosociale en therapeutische vaardigheden. Je gaat anders naar dingen (leren) kijken en brengt behoorlijk wat beweging en verandering in je leven.
Centraal staat dat je eerst je eigen systeem op orde gaat brengen.

Er wordt gewerkt in groepen (+-12) met persoonlijke aandacht en begeleiding waar de nodige zelfreflectie van je gevraagd wordt.

Deze door het CRKBO geregistreerde en KTNO geaccrediteerde beroepsopleiding Energetische FamilieTherapie staat in het teken van groeien in bewustzijn, energetisch & systemisch werk, zelfreflecterend en invoelend vermogen. Vanuit eigen ervaring leer je terug te gaan naar je eigen bodem en deze te ontwikkelen. Vanuit deze basishouding leer je werken met een ervaringsgerichte-methode waarbij je andere leert begeleiden waarmee je een groeistap aanreikt, bewustzijn en beweging creëert en door praktische oefening direct je eigen thematieken en blokkades kunt aanpakken.

Tijdens de opleiding krijg je theoretische kennis en praktische vaardigheden aangereikt die gebaseerd zijn op de basistheorie en achtergrond van het familiesysteem, de chakrapsychologie en systemisch werk. En ga je zelfstandig leren werken met (basis)familieopstellingen. Daarnaast leer je de bespiegelingen (van het kind-en de buitenwereld), je patronen en reactiemechanismen te herkennen waar je later mee aan de slag kunt. Leerjaar 1 bevat de basismodule trauma, afscheid en verlies met verdieping in: traumaverwerking, rouw & verlies en verlatings en bindingsangst. In leerjaar 2 krijgt deze module een vervolg met verdieping in: gemis, relatie en verslavingen thematieken, scheiding en samengestelde gezinnen

We creëren vooral bewustzijn, je leert niet om dingen weg te halen of op te lossen maar in beweging te zetten waardoor een verwerkingsproces in gang wordt gezet. Je leert een aanreiking te geven om te groeien en maken een ander bewust van de verstopte blokkades en mechanismen. Alvorens ga je dit traject eerst met jezelf aan. Na het basisjaar kun je doorstromen naar het vervolgjaar.

Startdata:
groep 8: 31 Oktober 2020 (kennismakingsochtend)

__________________________________________

Registratie, accreditatie & erkenning met kwaliteitscode en garantie :

De Krachtwijzer is een geregistreerde onderwijsinstelling bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
De opleiding Energetische Familietherapie en het vervolgjaar hiervan zijn geregistreerde beroepsopleidingen die voldoen aan de kwaliteitscode. Ook is deze vakopleiding geaccrediteerd door het KTNO. Verder zijn we goedgekeurd en aangesloten bij de beroepsvereniging het CAT en erkent door het BATC. Na het volgen van de opleiding kun je je hier ook bij aansluiten of studiepunten voor halen. Voor vergoedingen hangt het af van je vooropleiding en of andere certificaten.
Goed om te weten is dat je een gedeelte van het lesgeld kunt indienen als studiekosten bij de belastingdienst. Let op! Dit is persoonsgebonden.

Scholing voor Re-integratie via UWV

Wij hebben een overeenkomst met het UWV gesloten zodat wanneer je werkzoekende bent (zw) van dit budget gebruik kunt maken om onze opleidingen te volgen. De overeenkomst geldt voor alle opleidingen in ons aanbod. Voor mogelijkheden neem je contact op met je re-integratie adviseur.