Moederziel alleen


Dagworkshop-excursie Maria/Lourdesgrot in Zuid-Limburg-Moederziel alleen

Thuiskomen, betekenisvol ontmoeten, jezelf ontmoeten.

Het verhaal gaat dat  Maria Magdalena 18 keer aan molenaarsdochter Bernadette verscheen en dat zij haar aan de oevers van Lourdes verzocht een kapel te bouwen. De crypte werd in 1866 voltooid en sindsdien bezoeken jaarlijks miljoenen mensen de Franse bedevaartplaats in de Pyreneeën.
In zuid-limburg zijn 2 bijzondere plekken waar deze bijzondere energie ook te ervaren is.
Tijdens deze excursie/wandeling/pelgrimstocht gaan we ervaren wat deze serene, helende en pure energie met ons doet.

Verlies en afscheid nemen. Ken je dat? Het verlies van een ouder of kind, van je grote liefde of een onvervulde kinderwens zijn dingen die ons diep in onze ziel raken. Soms zo pijnlijk dat we ons afsluiten voor die pijn. We voelen ons eenzaam en in de steek gelaten een verlangen (terug) naar die liefde. Een sluimerend gevoel van gemis en een leegte dat we het liefst op zouden willen vullen met dingen buiten onszelf.

Hoe meer we ernaar zoeken in de buitenwereld hoe meer het verlangen onvervuld zal blijven. We blijven hunkeren naar iets wat we niet kunnen vinden of kwijt (denken) te zijn. We verliezen hierdoor de verbinding met onszelf en voelen ons moederziel alleen. We zijn niet meer thuis bij onszelf

Die hunkering naar de liefde laat ons eigenlijk voelen dat we onszelf juist afsluiten. Zolang we onszelf afsluiten voor oud zeer en afwijzing kan ons hart ook geen liefde voelen, ontvangen en doorgeven. Nog belangrijker is dat we onszelf niet afsluiten van de liefde van onze ouders. Allereerst met onze eigen moeder. Pas als we de liefde van onze moeder kunnen gaan toelaten, welke binnen haar mogelijkheden ligt om te geven, zijn we in staat om ons te verbinden, eerst met onszelf en dan met een partner of kind om de liefde door te geven. Als we deze liefde kunnen ontvangen ben je nooit eenzaam.

Als we ons daarvoor openstellen zullen we eerst de opgeslagen pijn gaan voelen. Door opnieuw verbinding aan te gaan ga je eerst voelen dat je in de steek gelaten bent (door jezelf)
Afscheid, gemis, rouw en verdriet krijgen de ruimte om te helen waardoor de mogelijkheid ontstaat om je weer werkelijk te verbinden waardoor verbinding niet meer als onveilig aanvoelt.

Tijdens deze workshop gaan we op excursie naar de Mariagrot in Bemelen en de Lourdesgrot in Maastricht (zuid- limburg)

Programma
Datum zondag 14 april
Inloop vanaf 9.15 uur met koffie/thee
Start 9.30 uur tot +-16.30
We starten de dag bij de krachtwijzer met een voorbereiding (opstelling) op de Mariagrot.  Het is de bedoeling dat we gaan voelen op die plek. We kijken vooraf naar het leerpunt en wat deze plek energetisch met je doet en wat je kunt oppakken later op de dag. We gaan na het voorwerk richting Limburg en vertrekken dan gezamenlijk met eigen vervoer  en op eigen verantwoordelijkheid (eventueel kun je samenrijden) Op de locatie zijn we ongeveer een uur en gaan erna lunchen (wordt verzorgd)
Bij terugkomst bespreken we na wat het met je gedaan heeft en werken we dit verder uit in een opstelling om vervolgens de dag af te sluiten.
Kosten 95 euro incl lunch excl vervoer

Inschrijven Dagworkshop Excursie Maria/Lourdesgrot in Zuid-Limburg – Moederziel alleen

Totaal: € -