Familie Opstellingendagen

Loop je steeds tegen terugkerende problemen aan. Met je partner, familie, je (samengestelde) gezin of kind(eren)?
Heb je problemen in je liefdesleven of op je werk, heb je last van lichamelijke klachten of angsten of wil je inzicht krijgen in wat er schuil gaat achter je onbevredigde behoeftes, het gedrag van je kind, wat jou ontkracht, in die terugkerende klacht of dat langdurige gemis?

Middels een systemische (familie)opstelling brengt iemand een vraag in.
Op basis van je vraag/thematiek nemen we een kijkje in wat (nog) niet zichtbaar is. Oftewel we gaan op een andere manier kijken en waarnemen waardoor er een bron van informatie beschikbaar gemaakt wordt en maken inzichtelijk wat naar de oppervlakte mag komen. We creëren bewustzijn. We kijken waardoor je belemmert wordt en waardoor de stroom geblokkeerd wordt waardoor er weer beweging kan ontstaan. Een helende vorm van aangaan en verwerken van blokkades.

Een confronterende manier om je (onverwerkte) trauma’s, ervaringen en terugkerende patronen en klachten aan te kijken en te verwerken.
Geen verlossing of oplossing maar een manier om oude pijn of belemmeringen aan te pakken. 

De opstellingen vinden plaats in groepen waarbij er gewerkt wordt met matjes. Het is een krachtige, soms confronterende manier om beweging te brengen. Het kan gaan over je persoonlijke leven, je relatie, je (voormalig) gezin, je kinderen, je gezondheid of je werk. Soms ligt de bron van een probleem niet enkel bij jezelf, maar kan het worden gerelateerd aan eerdere gebeurtenissen in je leven, familie of in het gezin.
Veel van onze overtuigingen en psycho-sociale problemen vinden hun oorsprong in de kring waarin we zijn opgegroeid of door eerdere (vroegkinderlijke) gebeurtenissen en werken in op onze waarneming en handelen, op onze relaties, gezondheid en onze levensweg.
Een opstelling laat patronen zien van de wijze waarop iemand in het leven staat en waarom bepaald gedrag in relatie zichzelf en tot andere tot stand is gebracht. Maar kunnen ook inzicht geven in gedrag van andere, zoals je partner, familie of je kinderen. Soms wordt een trauma zichtbaar wat eerder weggestopt was en niet opgepakt kon worden.
Deelnemen aan een opstelling kan onverwachte inzichten opleveren die ervoor zorgen dat je in proces gaat waardoor je verborgen emotionele blokkades kan opruimen en je kunt gaan verwerken en loslaten.

NB. Heb je een lichamelijke klacht is het van belang dat je eerst een dokter hebt bezocht voordat er gewerkt wordt met een opstelling. Pas dan kan er een lichamelijke of medische klacht opgesteld worden. Het is geen vervanging voor een arts, medicatie of andere (psychische) zorg.

Familie Opstellingendagen 10.00/16.00 incl lunch
Inloop: 9.45
Data:

Donderdag 23 sept
Vraagstellers VOL, representanten nog een aantal plekken

Donderdag 30 sept 
Vraagstellers 5 open, representanten voldoende plek

Woensdag 6 Okt
Vraagstellers (VOL), representanten voldoende plek 

Donderdag 25 nov
Vraagstellers nog 5 open, representanten nog voldoende plek