FamiliesysteemTherapie bij gedragsproblemen, stoornissen en gezinssituaties

De Krachtwijzer | Opleiding familieopstellingen | Familiesysteem | Levenskunde | Persoonlijke ontwikkeling

Wil je systemisch leren kijken naar gedragsproblemen, stoornissen en gezinssituaties? Leren om deze diepgaande werkwijze toe te passen in je leven, gezin en/of werk?

In deze beroepsopleiding leer je werken met systeemtherapie en zelfstandig familieopstellingen begeleiden specifiek gericht op gedragsproblemen, stoornissen en gezinssituaties. Daarnaast doe je jezelf een diepgaande groeispurt en een stevige basis cadeau en kun je je psychosociale en therapeutische vaardigheden uitbreiden en ontwikkelen.

Een 10 daags intensief groei en leertraject waarbij je anders en systemisch leert kijken en werken. Naast de theorie van het familiesysteem vormt de praktijk van deze werkvorm de basis waarbij je je eigen gereedschap bent. Door het oefenen met opstellingen ervaar je zelf de werking waardoor je zowel inzichten op doet maar ook lading los kunt gaan laten alvorens je met andere gaat werken. Op een diepere laag de kern van het probleem aanpakken door te kijken en herleiden welke gebeurtenissen uit het familiesysteem  ten grondslag liggen aan gedrag, stoornissen en in gezinssituaties.

VOOR WIE
Voor mensen die aan zichzelf willen werken, school (bege)leiders, therapeuten-psychologen-pedagogen, professionals in ggz & verslavingszorg en jeugd- en gezinsprofessionals die anders willen leren kijken, dit willen toepassen en een diepgaande groeispurt willen maken in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Zeker ook voor ouders/verzorgers

”Het gaat er niet om dat je een traditioneel gezin moet hebben om gelukkig te kunnen zijn. Als je wilt dat de liefde gedijt, rust en balans, dan gaat het erom dat je de orde leert kennen die de liefde in jouw specifieke situatie bepaalt en ondersteunt, en die in welwillendheid volgt” 

Wat ga je doen:
Je gaat systemisch kijken naar wat er ten grondslag ligt aan probleemgedrag van een kind, een stoornis en in verschillende gezinssituaties. De basisprincipes en de werking van het familiesysteem en het bijbehorende bindings & familie geweten kennen, leren en toepassen. Je leert gedrag en problemen terug herleiden naar gebeurtenissen uit het familiesysteem en de verschillende dynamieken binnen (samengestelde) gezinnen die belangrijk zijn om anders te gaan kijken naar gedrag en in gezinssituaties. Je leert wat de impact is van een onverwerkt trauma in een familie. Welke dynamiek er onderliggend speelt en welke thematieken er onbewust over genomen worden. Daarnaast leer je in deze opleiding eerst werken aan een gedegen fundament. Dat wil zeggen je eigen grondhouding en een stevige veilige basis waarin je je bewust wordt van je eigen energie en emotionele gezondheid. Je werkt met een unieke ambacht die verder gaat dan alleen werken met familieopstellingen die je in deze opleiding zelfstandig (verder) leert toepassen.

ALGEMENE INFORMATIE

10 daagse erkende Beroepsopleiding
FAMILIESYSTEEMTHERAPIE bij gedragsproblemen, stoornissen en gezinssituaties

In deze opleiding leer je systemisch kijken en zelfstandig werken met deze diepgaande therapievorm, ga je werken aan je grondhouding en ook je invoelend vermogen (verder) ontwikkelen.

Tijdens de opleiding krijg je theoretische kennis en praktische vaardigheden aangereikt die gebaseerd zijn op de basistheorie en achtergrond van het familiesysteem (Bert Hellinger grondlegger) en de werking van de gewetens. De basis van waaruit wij functioneren. 

Je gaat kijken naar je rol als
Ouder
Verzorger
Pleeg of stiefouder
Begeleider
Therapeut
Jeugd-gezinsprofessional

Modules:
Gedragsproblemen & stoornissen
Verslavingen
Trauma’s binnen een familie en gezin
Hechtingsthematieken
Gezinssituaties (huidig gezin en gezin van herkomst)
Scheiding

Samengestelde gezinnen

De nadruk van deze opleiding ligt op hetgeen we doen altijd in het belang is van een kind of het gezin. Dat vraagt een zekere zelfreflectie van de deelnemer.

STARTDATA:
medio mei 2024  

LESTIJDEN: 10.00 tot 16.15 uur

Hier wordt in okt nog 2 uur extra aan toegevoegd voor het schriftelijk examen.
Tussentijds werk je praktijkopdrachten uit.

DUUR:
10 maanden en 11 bijeenkomsten, waarvan 1 met afsluiting met een theoretisch examen en diploma.

De opleiding is op HBO niveau en een GRO erkende opleiding, erkend door het CAT geregistreerd door het CRKBO.

STUDIEBELASTING:
1 lesdag per maand. Tussentijdse praktijkoefening en opdrachten en voorbereiding volgende les.

BOEKEN:
Tijdens het leerjaar wordt er naast de lesstof gebruik gemaakt van boeken. Deze worden door de deelnemer zelf aangeschaft.

KOSTEN:
De kosten voor de opleiding zijn €1650,- (aanbetaling €50,-)
Deze kunnen in overleg eventueel in termijnen betaald worden per kwartaal of per maand. Omdat De krachtwijzer een onderwijsinstelling is zijn we vrijgesteld van BTW.

GRATIS AAN SLUITING BIJ BEROEPSORGANISATIE VOOR ALTERNATIEF THERAPEUTEN
Als cursist van Krachtwijzer kun je gebruik maken van De College Deal van het CAT. Wat betekend dat: Het houdt in dat studenten zich met korting bij aan kunnen sluiten. De aansluiting bij beroepsorganisatie CAT-collectief is voor de student gratis. De student betaalt alleen voor de Wkkgz registratie BAT (klacht- en tuchtrecht) en voor de BBA verzekering GAT. Mocht je hieraan deel willen nemen kun je bij ons de College Deal kortingscode opvragen. (1 jaar geldig) Voor verdere Informatie: //catcollectief.nl/collegedeal

TOELATINGSCRITERIA LEERJAAR 1: 
• Ouder dan 20 jaar
• Minimaal VMBO TL diploma

Voor uitgebreide info download de studiegids 

REGISTRATIE, ERKENNING & KWALITEIT

De Krachtwijzer is een geregistreerde onderwijsinstelling bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). En een GRO erkende opleider.
Onze opleidingen voldoen aan de kwaliteitscode.

 Deze opleiding is erkend door GRO en door de beroepsorganisatie CAT en CAT-vergoedbaar.
Verder zijn we goedgekeurd en aangesloten voor Wkkgz bij het GAT.