Familiesystemisch kijken naar gedrag en gezinssituaties

2 bijeenkomsten

voor (samengestelde) gezinnen, ouder(s)/verzorgers en professionals

Wil je systemisch leren kijken naar probleemgedrag, stoornissen en gezinssituaties?
Inzicht krijgen in de werking van het familiesysteem waardoor je echt anders in het leven, je gezin en in je werk komt te staan. Zelf gaan ervaren wat het inhoudt en gaan kijken welke impact een onverwerkt trauma heeft op gedrag en in een/je eigen gezin?

Veelal liggen er onverwerkte gebeurtenissen en trauma’s uit het gezin van herkomst ten grondslag aan gedrag, problemen en onrust in een gezin. De invloed en impact die deze gebeurtenissen hebben is groot. Soms zijn de ouders onbewust en indirect de oorzaak van het probleem (van het kind) en niet andersom.

Het zijn de (jong-volwassen)kinderen die vanuit het bindings & familiegeweten en uit loyaliteit onbewust de taak op zich nemen om de balans in het systeem te herstellen. Het gevolg hiervan is, dat de kinderen verantwoordelijkheden dragen die niet van hen zijn wat zich op diverse manieren kan uiten in het gezin of in gedragsproblemen en/of stoornissen. Zowel op jonge als latere leeftijd. Na deze 2 bijeenkomsten zul je niet alleen anders gaan kijken maar ook jezelf een stevige groeispurt cadeau doen.

Je gaat kijken naar:
• Onverwerkte gebeurtenissen/trauma’s
• Scheiding & samengestelde gezinnen
• Gedragsproblemen & stoornissen
• Verslavingen bij jong volwassenen (tot +- 19 á 21 jaar)
• Herhaald gedrag/trauma wat terug komt uit de familie, intergenerationele overdracht

WAT GAAN WE DOEN:
Inzicht krijgen in het familiesysteem en de werking daarvan om anders te gaan kijken naar gedrag en gezinssituaties. Je gaat systemisch kijken naar wat er ten grondslag ligt aan gedrag van een kind of gedoe in een (samengesteld) gezin. Wat de impact is van onverwerkte trauma’s uit de familie.
Als ouders zelf aan de slag te gaan met eigen thematieken ontlasten ze een kind direct van problemen die niet van hem of haar zijn en ontstaat er meer rust in een (samengesteld) gezin. Er wordt altijd gewerkt in het belang van het kind of het gezin.

Ben je werkzaam met kinderen/gezinnen, als (systeem)therapeut,  psycholoog of professional in ggz jeugd/verslavingszorg en wil je je kennis maken met deze werkvorm? Dan is deze cursus zeker een toevoeging om daar een stap in te zetten. Kortom een dag vol inzichten, leren, diepgang, verwerken, ervaren en loslaten.

VOOR WIE:
Voor ouders/verzorgers èn voor therapeuten, coaches, (school)begeleiders, en professionals in ggz, jeugd en verslavingszorgdie anders willen leren kijken.
let op: je werkt alleen met je eigen thematieken. Dus niet met thematieken van eventuele cliënten.
Je gaat zelf aan de slag en ervaren wat het inhoudt. Er wordt nooit met een kind zelf gewerkt, het gedrag of probleem wordt bekeken.

Voor ouders: Geeft er maar 1 van jullie toestemming dan kan er nog steeds gekeken worden vanuit jouw eigen houding en familiethematieken.

DATA: 
2 bijeenkomsten
nieuwe data worden binnekort gepland 

TIJD:
Dag 1: 10.00/13.30
Dag 2: 10.00/16.00
Inloop 9.45

KOSTEN:
€350,- (aanbetaling 50,-)

Kijk ook eens bij de 10-daagse Beroepsopleiding Familiesysteemtherapie bij gedragsproblemen, stoornissen en gezinssituaties. //www.dekrachtwijzer.nl/familiesysteemtherapiegedragengezin/
In deze opleiding leer je zelfstandig werken met deze diepgaande therapievorm specifiek hierop gericht en ga je werken aan je grondhouding en invoelend vermogen (verder) ontwikkelen.