Je eigen plek (binnen je familie)

Voel je je niet gezien of tekort gedaan? Loop je rond met niet aanwijsbare gevoelens of klachten? Ben je altijd aan het zorgen voor de ander en pas je je makkelijk aan. Doe je vaak dingen om er iets voor terug te krijgen of merk je dat je dingen draagt die eigenlijk niet jouw verantwoordelijkheid zijn? Heb je problemen met andere familie of gezinsleden en herken je dit? Of heb je ergens last van wat al generaties doorgegeven wordt?
Dan kan het zijn dat je niet op de juiste plek staat binnen jouw familie.

Een familiesysteem is een systeem waarin iedereen een eigen plek heeft. Het is de bedoeling dat in dit systeem harmonie en evenwicht heerst en het geven en nemen in balans is. Als dit niet zo is kunnen er verstoringen ontstaan.
In zo’n systeem gelden verschillende basisprincipes en wetmatigheden zoals:
Iedereen heeft een eigen plek
Iedereen heeft het recht om erbij te horen (ongeacht wat hij of zij gedaan heeft)
Iedereen heeft een eigen lot en verantwoordelijkheid
Kinderen mogen niet op de plek van ouders (en andersom)
Kinderen zijn loyaal aan de (voor)ouders)
Geven gaat van groot naar klein

Je kunt onbewust op een verkeerde plek zijn gaan staan, dat kan al doordat je als kind iets meegemaakt hebt, je ouders niet beschikbaar waren of zelf getraumatiseerd waren of doordat je onbewust de ander aan het helpen bent. Je zit dan zonder dat je het weet in een loyaliteitsconflict. Op deze manier zul je niet krijgen waar je recht op hebt, kun je niet ontvangen en blijven we rondlopen met dingen die niet van ons zijn. Wil jij graag weer je eigen plek innemen, en met jouw eigen thematieken aan de slag? Dan ben je welkom.

Tijdens deze workshop werken we met familieopstellingen en ga je aan de slag met het innemen van je eigen plek.

Data
Kosten
95 euro incl koffie/thee/lekkers/lunch

 

Inschrijven Je eigen plek (binnen je familie) 

Totaal: € -