Levenskunde en Familiesysteem Therapie (geaccrediteerd)

Wil je aan de slag en ontwikkelen op het gebied van duurzame en diepgaande groei, levenskunde en het familiesysteem? Je wilt authentiek (bege)leiderschap & psychosociale vaardigheden ontwikkelen en je systemisch bewustzijn vergroten. Herkennen van bespiegelingen van de buitenwereld, gedrag van een kind, je (familie)patronen en je beschermingsmechanismen. Concrete vaardigheden leren om de weg naar binnen te maken en ontwikkelen van draagkracht.

Een diepgaand en intensief groeitraject met veel beweging waar je met jezelf geconfronteerd wordt met een therapeutische insteek die je in kunt zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Een unieke werkwijze die verder gaat dan werken met opstellingen en waarin je anders leert kijken. Een opleiding die duurzame groei oplevert op het gebied van leven, gezin, relaties en werk.

We werken vanuit systemisch perspectief waarbij het familiesysteem de rode draad vormt en levenskunde het basisvak is. Je leert hier jouw wonden en krassen omzetten in kwaliteiten. Een aanrader als je jezelf tegen wilt komen en jezelf beter wilt leren kennen.

Je persoonlijke ontwikkeling en jouw levensverhaal is in deze opleiding een doorlopend groeiproces. Centraal staat dat je eerst je eigen systeem op orde gaat brengen waarbij je leert kijken naar jouw plek in jouw leven en in de maatschappij. Je gaat met jouw eigen levensvragen aan de slag alvorens je met andere gaat werken.

Er wordt gewerkt in groepen (+-10) met persoonlijke aandacht en begeleiding waar de nodige zelfreflectie van je gevraagd wordt.

Deze beroepsopleiding Levenskunde en Familiesysteem Therapie staat in het teken van groeien in (systemisch)bewustzijn, authentiek (bege)leiderschap, systeemtherapie, zelfreflecterend en invoelend vermogen (fenomelogie). Het basisvak is levenskunde.
Vanuit eigen ervaring leer je terug te gaan naar je eigen bodem en deze te ontwikkelen. Vanuit deze basishouding leer je werken met een ervaringsgerichte-methode waarbij je andere leert begeleiden waarmee je een groeistap aanreikt, bewustzijn en beweging creëert en door praktische oefening direct je eigen thematieken en blokkades kunt aanpakken.

Tijdens de opleiding krijg je theoretische kennis en praktische vaardigheden aangereikt die gebaseerd zijn op de basistheorie en achtergrond van het familiesysteem, positieve psychologie en systemisch werk. Je gaat zelfstandig leren werken met sessies en (basis)opstellingen. Daarnaast leer je de bespiegelingen (van het kind-en de buitenwereld), je (familie)patronen, reactie & beschermingsmechanismen te herkennen waar je mee aan de slag kunt en later kunt toepassen.

In leerjaar 1 leer je:
De basiskennis van het familiesysteem:
Uitgangspunten
Basisprincipes en wetmatigheden
Systemische Dynamieken
Leden van een systeem
Specifieke gebeurtenissen die grote impact hebben

Ga je aan de slag met:
-Je eigen (energetisch)systeem
-Innemen van je eigen plek
-Jouw innerlijke grondhouding
-Gezin van herkomst
-Huidige gezin
-Fenomelogisch werken en ontwikkelen van je invoelend vermogen
-Werken met de bovenstroom en onderstroom
-Zelfstandig 1 op 1 werken (consult) met basisopstellingen en systeemtherapie

Je leert de hoofdthematieken vanuit de positieve (chakra)psychologie duiden en inzetten op vraagstukken met de daarbij behorende reactiemechanismen.
-Veiligheid en zekerheid 
-Vertrouwen en verbinding 
-Eigenheid (authenticiteit) en passie
-Liefde en relaties 
-Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid 
-Identiteit en intuïtie 

In leerjaar 2 ga je:
-Dieper in op het familiesysteem met:
specifieke gebeurtenissen en trauma’s die ten grondslag liggen aan verschillende thematieken
-Werken met thematieken zoals:
rouw & verlies,
relatie en bindingsthematieken
lichamelijke klachten en werk
gedrag (van een kind) en gezinsdynamiek

-Je schaaft aan en verdiept jouw authentieke (bege)leiderschap en je innerlijke (therapeutische)grondhouding.
-Uitdiepen van familiepatronen
-Groepswerk (grotere opstellingen begeleiden)
-Verdiepende theoretische kennis opdoen
-Ontwikkelen/opzetten van je eigen vakgebied/praktijk (wanneer gewenst)

We creëren vooral bewustzijn, je leert niet om dingen weg te halen of op te lossen maar in beweging te zetten waardoor een verwerkingsproces in gang wordt gezet. Je leert een aanreiking te geven om te groeien en maken een ander bewust van de verstopte blokkades en mechanismen. Alvorens ga je dit traject eerst met jezelf aan. Heb je na deze opleiding de smaak te pakken en behoefte om jezelf verder te verdiepen dan kun je doorstromen naar verdiepingsjaar-leerjaar 3.

Startdata:
Groep 9: 10 September 2021 (kennismakingsochtend)

__________________________________________

Registratie en accreditatie met kwaliteitscode en garantie :

De Krachtwijzer is een geregistreerde onderwijsinstelling bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) De gehele opleiding Levenskunde en Familiesysteem Therapie is geregistreerd en voldoet aan de kwaliteitscode. 

Deze vakopleiding is geaccrediteerd door het KTNO en erkend door de beroepsorganisatie BATC. Verder zijn we goedgekeurd en aangesloten voor Wkkgz bij de beroepsvereniging het CAT en GAT
Goed om te weten is dat je een gedeelte van het lesgeld kunt indienen als studiekosten bij de belastingdienst. Let op! Dit is persoonsgebonden.