Mijn kind heeft last van mijn probleem

dagworkshop

in groepsverband

voor (samengestelde) gezinnen, ouder(s)/verzorgers en professionals die werken met gezinnen

Valt je kind op door zijn of haar gedrag?
Zie je dat je kind strubbelt, vastloopt of wordt belemmerd door (terugkerend) gedrag of klachten?
Merk je dingen op die als opvallend of lastig ervaren worden? Zie je herkenbare eigenschappen die je zelf als belemmering hebt ervaren of ervaart of terugkomen in je familie en wil je jouw kind daarvan ontlasten?

Je (jong volwassen) kind helpen en steunen door eerst met jezelf aan de slag te gaan?
Een veilige bodem bieden door ze voor te gaan, de weg te wijzen en te leren omgaan met hun levenslessen. Meer inzicht krijgen in gezin van herkomst, gezinssituaties, fysieke of psychische klachten of opvallend gedrag zoals:

• Loyaliteitsproblemen (bij scheiding of overlijden)
• Gedragsproblemen
• Gedragsstoornissen
• Woedeaanvallen
• Angsten
• Hooggevoelig
• Lichamelijke klachten (ziektes)
• Zindelijkheidproblemen-bedplassen-vasthouden van ontlasting
• Slaapproblemen
• Verslavingen bij jong volwassenen (tot +- 19 á 21 jaar)
• Herhaald gedrag/trauma wat terug komt uit de familie,     intergenerationele overdracht

Veelal liggen er onverwerkte gebeurtenissen en trauma’s uit het gezin van herkomst hieraan ten grondslag. De invloed en impact die deze gebeurtenissen hebben is groot. Soms zijn de ouders onbewust en indirect de oorzaak van het probleem van het kind en niet andersom.

Het zijn de (jong-volwassen)kinderen die vanuit loyaliteit de taak op zich nemen om de balans in het systeem te herstellen. Het gevolg hiervan is, dat de kinderen verantwoordelijkheden dragen die niet van hen zijn, wat zich op diverse manieren kan uiten zowel op jonge als latere leeftijd.

WAT GAAN WE DOEN:
Tijdens deze dag ga je met een (familie)systemische bril kijken naar het gedrag of klacht van het kind en het kind ontlasten door zelf aan de slag te gaan met jouw eigen thematieken. Inzicht krijgen in het familiesysteem en bijbehorende dynamieken die belangrijk zijn om anders te gaan kijken naar gedrag. Je gaat ze in feite voor om ze daarmee te kunnen steunen en te leren omgaan.
Werk je met familieopstellingen en/of systeemtherapie en wil je je psychosociale en therapeutische vaardigheden ontwikkelen? Dan is deze dag ook zeker een toevoeging. Kortom een dag vol inzichten, aanreikingen, handvatten en verdieping. Je helpt niet alleen je/het kind maar kunt zowel op persoonlijk als professioneel gebied een flinke groeistap kunt zetten.

VOOR WIE:
Voor ouders/verzorgers èn voor therapeuten, coaches, (school)begeleiders, en jeudgzorgwerkers die anders willen leren kijken.
let op: je werkt alleen met je eigen thematieken. Dus niet met thematieken van eventuele cliënten.
Je gaat zelf ervaren wat het inhoudt wat je later kunt toepassen indien je hiermee werkt of wilt gaan leren werken. Er wordt nooit met een kind zelf gewerkt, het gedrag wordt bekeken en mag niet zonder toestemming van een ouder mee gewerkt worden.

Voor ouders: Geeft er maar 1 van jullie toestemming dan kan er nog steeds gekeken worden vanuit jouw eigen familiethematieken.

DATA: 
14 okt (VOL)
20 Jan

TIJD:
10.00 / 16.30 (inloop 9.45)

KOSTEN:
€150,- of koppelkosten €225,-

Na deze basisdag kun je deelnemen aan het 2-daagse vervolg.

Kom je samen als koppel voor hetzelfde kind dan kun je deelnemen met korting.

 INSCHRIJVEN INDIVIDUEEL
MIJN KIND HEEFT LAST VAN MIJN PROBLEEM

 

 

Totaal: € -

 INSCHRIJVEN KOPPEL
MIJN KIND HEEFT LAST VAN MIJN PROBLEEM

 

 

Totaal: € -