Levenskunde en familiesysteem therapie

2 jarige beroepsopleiding 

De Krachtwijzer | Opleiding familieopstellingen | Familiesysteem | Levenskunde | Persoonlijke ontwikkeling


Wil je aan de slag en jezelf ontwikkelen op het gebied van diepgaande persoonlijke groei, levenskunde en energetische (familie) systeemtherapie?
Leren werken met familieopstellingen en een unieke ambacht

Je wilt groeien in bewustzijn en je invoelend vermogen ontwikkelen. Authentiek (bege)leiderschap & psychosociale vaardigheden ontwikkelen en jouw levensverhaal leren inzetten.

Op een andere manier leren kijken naar gedrag, herkennen van (familie)patronen en beschermingsmechanismen. Concrete vaardigheden leren om de weg naar binnen te maken en ontwikkelen van draagkracht.

Een diepgaand, intensief energetisch groei en leertraject met een therapeutische insteek waarin je leert werken met basis en systeemtherapie, familieopstellingen en een unieke ambacht die je in kunt zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Je leert anders kijken en werken met deze diepgaande therapievorm die verder gaat dan alleen werken met familieopstellingen.
Een opleiding die duurzame groei oplevert op het gebied van leven, gezin, relaties en werk.

Je persoonlijke ontwikkeling en jouw levensverhaal is in deze opleiding een doorlopend groeiproces. Centraal staat dat je eerst je eigen systeem op orde gaat brengen waarbij je leert kijken naar je hoe jijzelf in je energie staat. Zowel energetisch als systemisch.  Jouw plek in je gezin van herkomst, in je leven en in de maatschappij. Daarvoor gebruiken we het chakra en familiesysteem.
Je gaat met jouw eigen levensvragen aan de slag alvorens je met andere gaat werken.

Tijdens de opleiding krijg je theoretische kennis en praktische vaardigheden aangereikt die gebaseerd zijn op de basistheorie en achtergrond van het familiesysteem (Bert Hellinger), het chakrasysteem, systemisch en energetisch werk.
Je leert de werking van de chakra’s en de bijbehorende thema’s, blokkades en mechanismen en gaat aan de slag met levenskunde en karma. Je leert dat we naast een fysiek lichaam ook energetisch lichaam hebben en een ik en een zelf. Je gaat zelfstandig leren werken met sessies, basis en familieopstellingen. Daarnaast leer je anders kijken naar gedrag (van het kind) en de buitenwereld, je (familie)patronen,  reactie & beschermingsmechanismen te herkennen waar je mee aan de slag kunt en later kunt toepassen.

Er wordt gewerkt in groepen (+-10) waar de nodige zelfreflectie van je gevraagd wordt. 

Deze beroepsopleiding Levenskunde en Familiesysteem Therapie staat in het teken van: 

• groeien in bewustzijn
• (energetische) systeemtherapie en werken met familieopstellingen
• zelfreflecterend en invoelend vermogen (fenomelogie)
• authentiek (bege)leiderschap
• je eigen groeiproces aangaan en ontwikkelen van draagkracht


Vanuit eigen ervaring leer je terug te gaan naar je eigen bodem en deze te ontwikkelen. Vanuit deze basishouding, een gedegen fundament, leer je werken met een unieke ambacht waarbij je door praktische oefening direct je eigen thematieken en blokkades kunt aanpakken en andere leert bijstaan.

LEERJAAR 1:

JE LEERT
– Werken met de krachtwijzer ambacht 
– De inleiding basis & systeemopstellingen
Zelfstandig werken met familieopstellingen en systeemtherapie

DE BASISKENNIS VAN HET FAMILIESYSTEEM:
(Bert Hellinger-grondlegger)

• Basisprincipes en wetmatigheden
• De werking van de gewetens
• Dynamieken
• Leden van een systeem
• Specifieke gebeurtenissen die grote impact hebben
• Rituelen, interventies en kernzinnen 

JE GAAT AAN DE SLAG MET:

• Groeien in bewustzijn 
• Levenskunde
• Ontwikkelen van je innerlijke grondhouding
• Ontwikkelen van je invoelend vermogen
• Aanpakken van je eigen blokkades en patronen
• Je eigen systeem zowel fysiek-energetisch en systemisch
• Karma
• Toepassen en kennen van de rituelen en interventies en de werking van de gewetens


JE LEERT de eerste 3 HOOFDTHEMATIEKEN VANUIT DE POSITIEVE (CHAKRA)PSYCHOLOGIE DUIDEN EN INZETTEN OP VRAAGSTUKKEN MET DE DAARBIJ BEHORENDE REACTIE EN BESCHERMINGSMECHANISMEN EN PATRONEN:

• Veiligheid en zekerheid
• Vertrouwen en verbinding
• Eigenheid (authenticiteit) en passie

LEERJAAR 2:

 JE LEERT
– Het toepassen van de krachtwijzer ambacht
– Werken met familieopstellingen voor gevorderden

DIEPER INGAAN OP HET FAMILIESYSTEEM:

Met specifieke gebeurtenissen en trauma’s die ten grondslag liggen aan verschillende levensthema’s en gedrag
• Het chakra en aurasysteem
• Verdiepende theoretische en praktische kennis opdoen
• Ontwikkelen / opzetten van je eigen vakgebied/praktijk (wanneer gewenst)

 


JE GAAT AAN DE SLAG MET:

•  Groeien in bewustzijn
•  Levenskunde
•  Verdiepen van je innerlijke grondhouding
•  Verdiepen van je invoelend vermogen

•  Uitdiepen van familiepatronen 
•  Traumaverwerking
•  Gezinsdynamiek en gezinssituaties
•  Toepassen en kennen van de rituelen, interventies en de gewetens bij specifieke thematieken en trauma’s

JE LEERT de laatste 3 HOOFDTHEMATIEKEN VANUIT DE POSITIEVE (CHAKRA)PSYCHOLOGIE DUIDEN EN INZETTEN OP VRAAGSTUKKEN MET DE DAARBIJ BEHORENDE REACTIE en BESCHERMINGSMECHANISMEN EN PATRONEN:

• Liefde en relaties
• Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
• Identiteit en intuïtie

“De begeleiding van Sanne tijdens het eerste leerjaar van de opleiding voelt volledig . Er is een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk. Er worden persoonlijke thema’s uitgewerkt middels opstellingen en oefeningen. Daadkrachtig, met humor en vanuit een open hart weet ze je te raken en uit te dagen om een groeistap te zetten. Ik heb bewondering voor haar invoelend vermogen waardoor ze haarfijn aanvoelt wat er in beweging mag komen.”

– Marlon van der Velde

“Het meest waardevolle “cadeau” dat ik mezelf heb kunnen geven, het volgen van de opleiding levenskunde en familiesysteemtherapie bij de Krachtwijzer. De passie, het enthousiasme, de puurheid en het lef waarmee Sanne haar werk uitdraagt, zorgen ervoor dat ik mezelf kan ontwikkelen en dat ik mag groeien op mijn eigen wijze. Dit uitdagende groeitraject brengt me stap voor stap dichterbij mij en dat maakt me blij”

– Elke van de Palen

“Mijn deelname aan de opleiding van Sanne heeft mijn leven 180 graden omgedraaid en positief veranderd. Ik ben weer terug in mijn lijf en in contact met mijn gevoelens en emoties. Dankzij Sanne heb ik tegenwoordig een stevige bodem waardoor ik alles wat er op mijn pad komt helemaal zelf kan dragen. De weg naar binnen is de enige en juiste weg. Hoe donker het daar ook is, ik heb er geen angst meer voor en schijn mijn licht daar waar nodig. Ik ben voor altijd dankbaar!”

– Gart Smits

“Ik ben bij de krachtwijzer terecht gekomen na een heftige levenscrisis. Voorheen was ik nooit zo bewust van hoe belangrijk het was om de weg naar binnen te maken ipv oplossingen te zoeken in de buitenwereld. Het heeft mij veel kracht en vertrouwen gegeven. Juist voor mij als dove persoon is dit heel belangrijk geweest. Alles zit in mij, ook al mis ik een zintuig. Sanne is recht door zee en soms kan het confronterend zijn. Ik heb deze weg alleen kunnen doen, doordat ik me veilig voelde bij haar en me kwetsbaar durfde op te stellen.”

-Ellen Houben

ALGEMENE INFORMATIE

2 jarige erkende Beroepsopleiding
LEVENSKUNDE EN FAMILIESYSTEEMTHERAPIE

Startdata
Groep 11: start 6 okt 2023

De gehele opleiding Levenskunde en Familiesysteem Therapie duurt 2 jaar. De opleiding is op HBO niveau en een GRO erkende opleiding, erkend door het CAT en BATC en geregistreerd door het CRKBO.

NA DE OPLEIDING LEVENSKUNDE EN FAMILIESYSTEEMTHERAPIE KUN JE JE VERDER ONTWIKKELEN IN ONZE VERDIEPINGSOPLEIDING.

VOOR WIE:
– mensen die bezig willen zijn met bewustzijnsgroei en zelfontwikkeling, zingeving, levensvraagstukken en hun (systemisch) kijk willen ontwikkelen en verbreden
– wie zichzelf een stevige basis en groeispurt cadeau wilt doen. Zowel op persoonlijk en professioneel vlak.
Bijvoorbeeld een eigen praktijk willen opzetten of hun (therapeutische) vaardigheden (beroepsmatig) willen uitbreiden of reeds beroepsmatig bezig zijn met andere vormen van coaching, en/of psychosociale therapie.

BOEKEN:
Tijdens de leerjaar 1 wordt er naast de lesstof gebruik gemaakt van boeken. Deze worden door de deelnemer zelf aangeschaft. Leerjaar 2 komen er +/-3 boeken bij. Tijdens leerjaar 2 vormt de basis van het eerste jaar een rode draad. 

STUDIEBELASTING:
De lesdagen zijn 2x in de maand waarvan 1 dag en 1 dagdeel, muv zomervakantie. De opleiding start altijd met een kennismakingsochtend, deze ochtend bestaat uit kennismaking met de groep, informatie en een kort individueel gesprek. Huiswerk betreft ongeveer 1 a 2 uur per week aan theorie en lezen van cursusboeken, praktijkopdrachten en voorbereiding volgende les.

KOSTEN:
De kosten voor de opleiding zijn: € 1975,- per jaar.
Deze kunnen in overleg eventueel in termijnen betaald worden per kwartaal of per maand. Een aanbetaling is bij de inschrijving vereist. Omdat De krachtwijzer een onderwijsinstelling is zijn we vrijgesteld van BTW.

GRATIS AAN SLUITING BIJ BEROEPSORGANISATIE VOOR ALTERNATIEF THERAPEUTEN
Als cursist van Krachtwijzer kun je gebruik maken van De College Deal van het CAT. Wat betekend dat: Het houdt in dat studenten zich met korting bij aan kunnen sluiten. De aansluiting bij beroepsorganisatie CAT-collectief is voor de student gratis. De student betaalt alleen voor de Wkkgz registratie BAT (klacht- en tuchtrecht) en voor de BBA verzekering GAT. Mocht je hieraan deel willen nemen kun je bij ons de College Deal kortingscode opvragen. (1 jaar geldig) Voor verdere Informatie: //catcollectief.nl/collegedeal

BEKIJK HIER DE DATA VAN DE LESDAGEN: 

REGISTRATIE, ERKENNING & KWALITEIT

De Krachtwijzer is een geregistreerde onderwijsinstelling bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). En een GRO erkende opleider.
Onze opleidingen voldoen aan de kwaliteitscode.

 Deze opleiding is erkend door GRO en door de beroepsorganisatie BATC, CAT en CAT-vergoedbaar.
Verder zijn we goedgekeurd en aangesloten voor Wkkgz bij het GAT.

Als je wil groeien in bewustzijn, dan zit je bij de krachtwijzer goed. Sanne confronteerd je waar nodig, houd je een spiegel voor en bied veiligheid. Ik heb verschillende opstellingen gedaan en ben nu met een opleiding begonnen. Ik heb hier veel aan gehad, ben me bewust van mijn gedachten en voel en ervaar mijn lichaam meer en beter! Ik ben fan van de Krachtwijzer! -Yvonne Sanne staat voor bewustzijnsgroei, haar bedrijf heet met recht een levensschool. De Krachtwijzer is een warme, veilige en leerzame plek voor mensen die, net als ik, zichzelf interessant studiemateriaal vinden. Vanaf het eerste moment dat ik in 2015 De Krachtwijzer binnenstapte weet Sanne mijn groei-, en daartoe ook mijn pijnplekken te triggeren. Ze doet dat eerlijk en zonder omhaal, soms met humor, maar altijd met een ondertoon van bemoediging en vol respect. Wat het mij oplevert is heling van vroegkinderlijk trauma. Traumagevoelens toelaten betekent dat ik de pijn doorleef die voor mij als klein meisje te groot was om te dragen en dat doet vanzelfsprekend pijn. Het is een rauw en tegelijkertijd bevrijdend en verhelderend proces. Voorheen leefde ik mijn leven op wilskracht. Dat leven zag er voor de buitenwereld heel normaal, leefbaar en zelfs prettig uit, maar het had een basis van angst, controle en vooral ‘niet voelen’. Nu ontdek ik een manier van leven dat gebaseerd is op draagkracht, eigen verantwoordelijk, vertrouwen, openhartigheid en zachtheid en waarin balans is tussen denken, voelen en doen. Kortom: een transformatie van (over)leven vanuit ‘controle, hard, moeten en aanpassen’ naar een vrij-moedig leven vanuit mijn hart en passie. Maar niet voor niets is Sannes lijfspreuk: Turn your wounds into wisdom, want het levert veel meer op dan persoonlijke heling: ik ont-dek verborgen kwaliteiten in mezelf, mijn omgeving wordt aandachtiger en liefdevoller, mijn kinderen ervaren meer vrijheid om zichzelf te zijn en ik leer mijn ervaringen in te zetten bij het begeleiden van anderen. De Krachtwijzer is een spirituele plek die allesbehalve zweverig is en waar je steeds meer jezelf wordt. Een levensschool voor moedige mensen die de confrontatie met zichzelf aan durven gaan en die bereid zijn verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf. Een plek waar je aan jezelf werkt en waar je gestimuleerd wordt om het doorlopen proces op eigen wijze in te zetten, zowel persoonlijk als beroepsmatig.”

– Anita Louwers-Knijnenburg