Opleiding

Levenskunde & familie- en systeem therapie

bezig zijn met je eigen leven en de toekomst van onze kinderen

Een 2 jarig diepgaand, intensief groei en leertraject met een therapeutische insteek waarin je jezelf beter leert kennen en met je eigen levensvraagstukken aan de slag gaat. Je leert je invoelend vermogen ontwikkelen en werken met familie- en systeemtherapie en maakt kennis met een een unieke ambacht die je leert toepassen in je dagelijks leven. Centraal staat jouw persoonlijke ontwikkeling en jouw levensverhaal zijn in deze opleiding een rode draad en een doorlopend groeiproces. Vanuit deze groei leer je ook andere bijstaan wanneer dit bij je innerlijke drijfveren past.

Kortom, als je flink met jezelf aan de slag wilt of beroepsmatig wilt toepassen of wilt ontwikkelen. Het uitgangspunt is bewustzijnsgroei waarbij je een flinke groeispurt kunt maken met een stevige basis.

In leerjaar 1 leer je de werking en het voelen van de chakra’s. Je bouwt een basis op dmv de eerste 3 hoofdthema’s vanuit de chakrapsychologie en ga je aan de slag met het aanpakken van je eigen levensthema’s, blokkades, onbewuste reactiemechanismen en familiepatronen. Je ontwikkelt een grondhouding en daarnaast leer je de basiskennis van het familiesysteem en de werking hiervan.

In leerjaar 2 ga je verder in op volgende 3 hoofdthema’s vanuit de chakrapsychologie, je eigen energiesysteem en  gaat dieper in op het familiesysteem en specifieke gebeurtenissen en (verlies)trauma’s die ten grondslag liggen aan verschillende levensthema’s en gedrag.

De raakvlakken en de wisselwerking van je persoonlijk energetisch systeem en het familiesysteem maakt dit tot een diepgaande therapievorm waarbij je veilig en vlug tot de kern komt en ook je eigen gedrag leert doorgronden. Je leert energetisch ( fenomelogisch werken) een blokkade invoelen en werkt dit thema uit in een opstelling. Je krijgt zo inzicht in je eigen handelen, mechanismen en gedrag (van je kind). Je leert hoe wij vanuit overlevingsmechanisme gebonden zijn met trauma’s van onze voorouders en hoe je deze los kunt laten waardoor je je eigen thematieken kunt gaan verwerken. 

“De begeleiding van Sanne tijdens het eerste leerjaar van de opleiding voelt volledig . Er is een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk. Er worden persoonlijke thema’s uitgewerkt middels opstellingen en oefeningen. Daadkrachtig, met humor en vanuit een open hart weet ze je te raken en uit te dagen om een groeistap te zetten. Ik heb bewondering voor haar invoelend vermogen waardoor ze haarfijn aanvoelt wat er in beweging mag komen.”

– Marlon van der Velde

“Het meest waardevolle “cadeau” dat ik mezelf heb kunnen geven, het volgen van de opleiding levenskunde en familiesysteemtherapie bij de Krachtwijzer. De passie, het enthousiasme, de puurheid en het lef waarmee Sanne haar werk uitdraagt, zorgen ervoor dat ik mezelf kan ontwikkelen en dat ik mag groeien op mijn eigen wijze. Dit uitdagende groeitraject brengt me stap voor stap dichterbij mij en dat maakt me blij”

– Elke van de Palen

“Mijn deelname aan de opleiding van Sanne heeft mijn leven 180 graden omgedraaid en positief veranderd. Ik ben weer terug in mijn lijf en in contact met mijn gevoelens en emoties. Dankzij Sanne heb ik tegenwoordig een stevige bodem waardoor ik alles wat er op mijn pad komt helemaal zelf kan dragen. De weg naar binnen is de enige en juiste weg. Hoe donker het daar ook is, ik heb er geen angst meer voor en schijn mijn licht daar waar nodig. Ik ben voor altijd dankbaar!”

– Gart Smits

“Ik ben bij de krachtwijzer terecht gekomen na een heftige levenscrisis. Voorheen was ik nooit zo bewust van hoe belangrijk het was om de weg naar binnen te maken ipv oplossingen te zoeken in de buitenwereld. Het heeft mij veel kracht en vertrouwen gegeven. Juist voor mij als dove persoon is dit heel belangrijk geweest. Alles zit in mij, ook al mis ik een zintuig. Sanne is recht door zee en soms kan het confronterend zijn. Ik heb deze weg alleen kunnen doen, doordat ik me veilig voelde bij haar en me kwetsbaar durfde op te stellen.”

-Ellen Houben

ALGEMENE INFORMATIE

2 jarige erkende Beroepsopleiding

LEVENSKUNDE EN FAMILIESYSTEEMTHERAPIE

Startdata
2 okt 2024 – groep 12

De gehele opleiding Levenskunde en Familiesysteem Therapie duurt 2 jaar. De opleiding is op HBO niveau en een GRO erkende opleiding, erkend door het CAT en BATC en geregistreerd door het CRKBO.

Na deze opleiding kun je je verder ontwikkelen in de verdiepingsopleiding.

Voor 
– mensen die bezig willen zijn met bewustzijnsgroei en zelfontwikkeling, zingeving, levensvraagstukken en hun (systemisch) kijk willen ontwikkelen en verbreden
– wie zichzelf een stevige basis en groeispurt cadeau wilt doen. Zowel op persoonlijk en professioneel vlak.
Bijvoorbeeld een eigen praktijk willen opzetten of hun (therapeutische) vaardigheden (beroepsmatig) willen uitbreiden of reeds beroepsmatig bezig zijn met andere vormen van coaching, en/of psychosociale therapie.

Boeken
Tijdens de leerjaar 1 wordt er naast de lesstof gebruik gemaakt van boeken. Deze worden door de deelnemer zelf aangeschaft. Leerjaar 2 komen er +/-3 boeken bij. Tijdens leerjaar 2 vormt de basis van het eerste jaar een rode draad. 

Studiebelasting
De lesdagen zijn 1 of 2x in de maand waarvan een dag en/of een dagdeel, muv zomervakantie. De opleiding start altijd met een kennismakingsochtend, deze ochtend bestaat uit kennismaking met de groep, informatie en een kort individueel gesprek. Huiswerk betreft ongeveer 1 a 2 uur per week aan theorie en lezen van cursusboeken, praktijkopdrachten en voorbereiding volgende les.

Kosten 
De kosten voor de opleiding zijn: € 2250,- per jaar.
Deze kunnen in overleg eventueel in termijnen betaald worden per kwartaal of per maand. Een aanbetaling is bij de inschrijving vereist. Omdat De krachtwijzer een onderwijsinstelling is zijn we vrijgesteld van BTW.

Gratis aansluiting bij beroepsorganisatie voor alternatief therapeuten.
Als cursist van Krachtwijzer kun je gebruik maken van De College Deal van het CAT. Wat betekend dat: Het houdt in dat studenten zich met korting bij aan kunnen sluiten. De aansluiting bij beroepsorganisatie CAT-collectief is voor de student gratis. De student betaalt alleen voor de Wkkgz registratie BAT (klacht- en tuchtrecht) en voor de BBA verzekering GAT. Mocht je hieraan deel willen nemen kun je bij ons de College Deal kortingscode opvragen. (1 jaar geldig) Voor verdere Informatie: //catcollectief.nl/collegedeal

REGISTRATIE, ERKENNING & KWALITEIT

De Krachtwijzer is een geregistreerde onderwijsinstelling bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). En een GRO erkende opleider.
Onze opleidingen voldoen aan de kwaliteitscode.

 Deze opleiding is erkend door GRO en door de beroepsorganisatie BATC, CAT en CAT-vergoedbaar.
Verder zijn we goedgekeurd en aangesloten voor Wkkgz bij het GAT.