Beroeps-opleidingen

Voor jezelf, (bege)leiders en professionals

Geaccrediteerde opleidingen met een therapeutische insteek voor jezelf, (bege)leiders en professionals.
A
nders leren kijken en werken met deze diepgaande therapievorm die verder gaat dan alleen werken met familieopstellingen.

 

Levenskunde en Familiesysteem Therapie

Een 2 jarig diepgaand en intensief groei en leertraject waarin je leert werken met (energetische) systeemtherapie, familieopstellingen en een unieke ambacht die je in kunt zetten in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Een opleiding met een therapeutische insteek waar het familiesysteem de rode draad vormt en levenskunde het basisvak is. Bewustzijnsgroei is het uitgangspunt waarin je persoonlijke ontwikkeling een doorlopend groeiproces is en je je invoelend vermogen leert ontwikkelen. Je leert anders kijken en werken met deze diepgaande therapievorm die verder gaat dan alleen werken met familieopstellingen welke duurzame groei oplevert op het gebied van leven, gezin, relaties en werk.

Waar je van jouw wonden en krassen brandstof maakt en je jouw levensverhaal leert inzetten. Voor mensen die bezig willen zijn met bewustzijnsgroei en zelfontwikkeling, begeleiden van levensvraagstukken en/of psychosociale en therapeutische vaardigheden willen ontwikkelen en toepassen.

Levenskunde en Familiesysteem Therapie verdieping

Om verder te groeien, ontwikkelen en je kwaliteiten leren inzetten. Het verbreden van je innerlijk groeitraject en jouw grondhouding als mens, therapeut en begeleider.

In deze 1 jarige verdieping staat jouw doorlopend groeiproces centraal om aan jezelf te kunnen blijven werken en je thematieken op te kunnen blijven pakken. Verdiepen en je innerlijk groeitraject verbreden. Verder groeien, ontwikkelen en je kwaliteiten leren inzetten. Een diepgaand groeitraject waarin je met jezelf, en je terugkerende (familie) patronen en mechanismen aan de slag gaat. En een groeispurt in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Elke cursusdag is met een andere inhoud en thema’s die afgestemd zijn op de groep en de deelnemers waardoor je dit jaar zo vaak kan volgen als je wilt. Een doorlopend groeitraject waarvoor je je per jaar kan inschrijven. 

Voor mensen die de opleiding Levenskunde en Familiesysteem Therapie gevolgd hebben of een vooropleiding of ervaring hebben in dit (vak)gebied. En wanneer gewenst hun therapeutische vaardigheden willen ontwikkelen. 

Familiesysteem Therapie bij gedragsproblemen,
stoornissen en gezinssituaties

Een 10 daags intensief groei en leertraject waarbij je anders en systemisch leert kijken en werken. Naast de theorie van het familiesysteem vormt de praktijk van deze werkvorm de basis waarbij je je eigen gereedschap bent. Door het oefenen met opstellingen ervaar je zelf de werking waardoor je zowel inzichten op doet maar ook lading los kunt gaan laten alvorens je met andere gaat werken. Op een diepere laag de kern van het probleem aanpakken door te kijken en herleiden welke gebeurtenissen uit het familiesysteem  ten grondslag liggen aan probleemgedrag, stoornissen en in gezinssituaties.

In deze beroepsopleiding leer je werken met systeemtherapie en zelfstandig familieopstellingen begeleiden specifiek gericht op gedragsproblemen, stoornissen en gezinssituaties. Daarnaast doe je jezelf een diepgaande groeispurt en een stevige basis cadeau en kun je je psychosociale en therapeutische vaardigheden uitbreiden en ontwikkelen.

“Bij Sanne heb ik geleerd zachter (en hierdoor juist krachtiger) in het leven te staan en op een andere manier naar de buitenwereld en je eigen binnenwereld te kijken. Een opleiding met een lach en een traan maar dat is hoe het leven ook in elkaar zit. Vanuit een veilige omgeving op je eigen tempo je eigen stappen zetten en zo jezelf opnieuw leren kennen.”

– Kathy