Sanne en de krachtwijzer

Ik ben Sanne (1984), oprichtster van De Krachtwijzer (2014).

Zelfreflectie-bezieling-menselijkheid-op een andere manier kijken–met beide voeten op de grond-ondernemen-kwetsbaarheid-imperfectie-co.parenting-kind-vrouw-moeder

Dit zijn woorden die beschrijven wie ik ben en wat ik doe en geven mij de mogelijkheid om op mijn eigen binnenwereld te reflecteren. Om uiteindelijk tot bewustzijnsgroei te komen..

”_________
Inmiddels ruim 5 jaar werkzaam in mijn school waar bewustzijnsontwikkeling en systemisch werken een grote rol heeft waarbij emotionele, mentale en fysieke gezondheid samengaan. Dit is, naast ondernemen, een groot onderdeel van de passie die ik uitdraag bij De Krachtwijzer. Verder ben ik schrijfster van een groot aantal artikelen en bezig met het schrijven van een boek. Mijn studieachtergrond is SPW, Onderwijsassistent en Pedagogiek. Hierin ben ik ongeveer 7 jaar werkzaam geweest. Schrijven, ontwikkelen en ondernemen zit er van nature vol passie in.

Ik heb de afgelopen 6 jaar (docenten) opleidingen met therapeutisch insteek gevolgd waar ik naast een hoop kennis heb opgedaan, het doorleven en verwerken van ervaringen en groeien in bewustzijn centraal stond. Veelal op systemisch vlak, het familiesysteem en energetische bewustwording. Eigenlijk staat het vooral voor eigen proceswerk, zelfonderzoek en zelfontwikkeling waar vanuit dat proceswerk veel inzichten ontstaan in je manier van leven, je (beschermings)mechanismen en patronen die uitnodigingen om in beweging te komen om met jezelf en  (onverwerkte) thematieken aan de slag te gaan. En direct een werkwijze leert om andere hierin bij te staan en te begeleiden. Zowel 1 op 1 als met groepen. Inmiddels heb ik mijn Yinteachertraining ook afgerond.

Ik zie mezelf dan ook niet als therapeut maar als iemand die een stukje met je meeloopt. Gewoon als Sanne met mijn eigen doorleefde ervaringen die me tot inzicht en bewustzijn hebben gebracht. Zo sta ik ook in mijn school voor mensen. Als iemand die weet hoe het voelt en de dingen innerlijk doorleeft niet als een teacher of leermeester. Samen met de kennis die ik in deze jaren heb opgedaan en mijn werkwijze welke ik met liefde doorgeef.

//www.linkedin.com/in/sanneblomdekrachtwijzer

_____________”

..En die groei is niet voor niks want het geeft mij de mogelijkheid om mijn eigen thema’s in te zetten als kwaliteit en een ander bij te staan. Dat is een van mijn grote drijfveren achter de krachtwijzer.
Dat betekent dus niet dat ik nooit meer fases van onzekerheid, angst of verdriet heb of weer eens flink verdwaal maar geleerd heb om de weg steeds (beter) terug te vinden. En ik geloof dat dat de bodem is. De weg terug naar binnen vinden, jezelf vasthouden als het moeilijk wordt, en zacht zijn voor jezelf. Een innerlijk vertrouwen dat het goed is en veilig in jezelf.  Hier zijn, met beide voeten op de grond in verbinding met jezelf op de juiste plek tov je ouders, een manier waarop je écht kan ontvangen.
Deze basishouding brengt niet alleen de mogelijkheid om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen thema’s maar er ontstaat ook echt contact.  Althans dat is mijn eigen ervaring.
Ik kan eigenlijk niks spirituelers bedenken. En dat aan je kind voordoen is nog een mooier gegeven.

Er worden hier geen oplossingen verteld of aangeleerd maar inzichten, kennis en vanuit ervaring gedeeld waarbij de huidige situatie onder ogen wordt gebracht. Het handelen is ieders eigen verantwoordelijkheid waarbij je zorg kunt dragen voor jouw welzijn. Er wordt hier gehuild maar ook veel gelachen. Het is een aanreiking, een uitnodiging om naar binnen te gaan en anders te kijken, met jezelf aan de slag te gaan en inzicht te krijgen in jouw levenswijze en aangeleerde manieren om je thematieken op je te pakken. Niet alleen vertellen maar een andere kijk, van weten naar gevoelservaring doorleven, daadwerkelijk doen en gaan toepassen.

Bovenstaande heeft in de loop de jaren vorm gekregen door het schrijven van artikelen/teksten, het ontwikkelen van (les)materiaal en in de vorm van lessen/opleidingen waarbij de nodige zelfreflectie van je gevraagd wordt waardoor deze manier ook handvatten en toepasbare vorm krijgt. Nog steeds ben ik hier zelf ook mee bezig zodat het ook veiligheid en een bodem creëert voor groepswerk. Ik heb het wiel niet uitgevonden, maar inmiddels wel mijn eigen auto en hoe ik daarmee kan rijden.

Uiteindelijk besloot ik deze ervaringen ook vast te leggen in mijn boek (still in progress) Geef er een naam aan, het gaat erom dat je uiteindelijk vanuit jouw waarheid, kennis en eigen doorleefde ervaring je eigen leraar bent waarbij je door telkens opnieuw verantwoordelijkheid te nemen je jezelf leert dragen in mooie maar ook minder mooie momenten.
Het leven beleeft i.p.v. overleeft.

Ik loop daarin een stuk met je mee, begeleid je wanneer je jezelf helpt waardoor er gelijkwaardigheid ontstaat. We leren daardoor evenveel van elkaar. Leven met imperfectie, kwetsbaarheid en echt contact waardoor je krachtig en met een stevige basis in het leven komt te staan en wanneer gewenst in te zetten in je werk.
Dat is in mijn beleving, ècht leven……

Voel je je geïnspireerd?

Je bent welkom,

Sanne