Over Sanne

Ik ben Sanne (35), oprichtster en eigenaresse van De Krachtwijzer (2014).

Kind-moeder-zelfbewust-bezieling-leergierig-co.parenting

Dit zijn woorden die beschrijven wie ik ben en wat ik doe en geven mij de mogelijkheid om op mijn eigen binnenwereld te reflecteren. Zelfreflectie, systemisch werk, het familiesysteem en bewustwording zijn een groot onderdeel van de passie die ik uitdraag bij De Krachtwijzer maar ook in mijn eigen ontwikkelprocessen. Om uiteindelijk tot bewustzijnsgroei te komen.

Ik wil graag leren en ik geloof dat we hier ook zijn om te leren van het leven. Lessen en ervaringen op te doen. En dat we telkens de juiste mensen in ons leven hebben of tegenkomen die ons attenderen op onze thematieken en verstopte blokkades in onze binnenwereld.

Net als ieder ander heb ik mìjn persoonlijke lessen en thema’s uit te werken.En daar word ik ook behoorlijk in uitgedaagd. Met name door mijn zoon maar ook door mijn omgeving. Hij attendeert mij telkens op ‘de juiste plek’ ten opzichte van mijn ouders.
En dat is niet voor niks want deze persoonlijke ontwikkeling geeft mij de mogelijkheid om mijn eigen thema’s in te zetten als kwaliteit en een ander bij te staan. Dat is een van mijn grote drijfveren achter de krachtwijzer.
Dat betekent dus niet dat ik nooit meer fases van onzekerheid, angst of verdriet heb of weer eens flink verdwaal maar geleerd heb om de weg steeds (beter) terug te vinden. En ik geloof dat dat de bodem is. De weg terug naar binnen vinden, jezelf vasthouden als het moeilijk wordt, en zacht zijn voor jezelf. Een innerlijk vertrouwen dat het goed is en veilig in jezelf.  Hier zijn, met beide voeten op de grond in verbinding met jezelf op de juiste plek tov je ouders, de enige manier waarop je écht kan ontvangen.
Deze basishouding brengt niet alleen de mogelijkheid om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen thema’s maar er ontstaat ook echt contact.  Althans dat is mijn eigen ervaring.
Ik kan eigenlijk niks spirituelers bedenken. En dat aan je kind voordoen is nog een mooier gegeven.

Er worden hier geen oplossingen verteld of aangeleerd maar inzichten, kennis en vanuit ervaring gedeeld waarbij de huidige situatie onder ogen wordt gebracht. Het handelen is ieders eigen verantwoordelijkheid waarbij je zorg kunt dragen voor jouw welzijn.

Er wordt hier gehuild maar ook veel gelachen.
Het is een aanreiking, een uitnodiging om naar binnen te gaan en anders te kijken, met jezelf aan de slag te gaan en inzicht te krijgen in jouw levenswijze en aangeleerde manieren om je thematieken op je te pakken. Niet alleen vertellen maar een andere kijk en van weten naar gevoelservaring doorleven en daadwerkelijk doen.

Bovenstaande heeft in de loop de jaren vorm gekregen door het schrijven van artikelen/teksten, het ontwikkelen van (les)materiaal en in de vorm van lessen/opleidingen waarbij de nodige zelfreflectie van je gevraagd wordt waardoor deze manier ook handvatten en toepasbare vorm krijgt. Nog steeds ben ik hier zelf ook mee bezig zodat het ook veiligheid en een bodem creëert voor groepswerk. Ik heb het wiel niet uitgevonden, maar inmiddels wel mijn eigen auto en hoe ik daarmee kan rijden.

Uiteindelijk besloot ik deze ervaringen ook vast te leggen in mijn boek (still in progress)
Geef er een naam aan, het gaat erom dat je uiteindelijk vanuit jouw waarheid, kennis en eigen doorleefde ervaring je eigen leraar bent waarbij je door telkens opnieuw verantwoordelijkheid te nemen je jezelf leert dragen in mooie maar ook minder mooie momenten.
Het leven beleeft i.p.v. overleeft.

Ik loop daarin een stuk met je mee, begeleid je wanneer je jezelf helpt waardoor er gelijkwaardigheid ontstaat. Zij leren van mij, en ik net zoveel van hen. Leven met imperfectie, kwetsbaarheid en echt contact waardoor je krachtig en met een stevige basis in het leven komt te staan en wanneer gewenst in te zetten in je werk.
Dat is in mijn beleving, ècht leven……

Voel je je geïnspireerd?

Je bent welkom,

Sanne       (CV)