Afscheid nemen van je gemis en liefdespijn

Verdieping 

Rouwen zorgt voor liefde, als we niet rouwen zorgt het voor langdurig gemis en liefdespijn

Rouwen zorgt voor liefde, als we niet rouwen zorgt het voor langdurig gemis en liefdespijn.
We krijgen allemaal te maken met verlies en afscheid nemen. De impact van zulke gebeurtenissen hebben invloed op ons leven, je familie(systeem), hoe wij ons als mensen ontwikkelen en op de generaties die volgen. Het laat vaak een diepe wond achter, hoe we daarmee hebben leren omgaan heeft effect op onze manier van verbinden, gezonde relaties en intimiteit aangaan.

VERDIEPINGSMODULE

Verlies van binding door langdurige ernstige ziekte of de dood van een van beide ouders, broertje of zusje, adoptie, in een pleeggezin of tehuis geplaatst of een tijdelijke scheiding van moeder of vader zijn gebeurtenissen die diepe impact hebben die ten grondslag kunnen liggen aan een bindingsstoornis waardoor een gezonde relatie aangaan lastig is. Je onderzoekt wat de impact is van een onverwerkt verlies in je familie en wat dit voor effect heeft op je manier van verbinden. Ook ga je kijken naar vorige partners (in je familie), zij zijn systemisch belangrijk, en de manier waarop die relatie beëindigt is en of erom gerouwd is. Dit kan onbewust invloed hebben op de huidige relatie en de mate van beschikbaarheid.

Leren we niet om afscheid te nemen en het bijkomende hartzeer en gemis te verwerken blijven we hangen in het gemis wat kan doorslaan in een leegte en een behoefte die we in buitenwereld willen vervullen. Oftewel bindingsproblemen, moeite met intieme relaties aangaan of verslavingsgevoeligheid.

Bindings, relatie en hechtingsproblemen, verlatings en bindingsangst, onbereikbare liefde en ongezonde relaties zijn thematieken die aan bod komen. Je gaat zelf aan de slag met deze thema’s.

In deze 2 daagse ga je verder aan de slag met rouwen en afscheid nemen. De diepte in met familiedynamieken bij binding, relatie en intimiteitsproblemen, verslavings en hechtingsproblematiek, verlatings en bindingsangst en diepgang en beschikbaarheid in een gezonde liefdesrelatie.

Voor mensen die afscheid nemen van je gemis en liefdespijn basis hebben gevolgd en verdere stappen willen zetten.

VOOR WIE:
Voor mensen die hun eigen leven op willen oppakken en voller in het leven willen staan. Die willen leren omgaan met gemis en gezonde beschikbare liefdesverbindingen aan willen gaan, diepgang in relaties en echte intimiteitsbeleving willen ervaren.

DUUR:
2 dagen

DATA:
29 juni en 28 sept 10.00/+- 16.00

KOSTEN:
€ 375 euro (aanbetaling 50 euro)