Wie is de De Krachtwijzer


Ik ben
Sanne Blom (1984), oprichtster van De Krachtwijzer (2014).

Mens zijn-groei-imperfectie-zingeving-inspiratie-contact-passie-verbinding-kind-moeder-zelfontdekking-kwetsbaarheid-familie-draagkracht-ervaren-beleven-mildheid-humor.

Dit zijn woorden die beschrijven wat ik doe, wie ik zelf ben en geven mij de mogelijkheid om op mijn eigen binnenwereld te reflecteren. Om uiteindelijk tot bewustzijnsgroei te komen, voller en veerkrachtig in het leven te staan.

In 2014 richtte ik De Krachtwijzer op.
In de allereerste instantie omdat ik door mijn moederschap gevraagd werd om op een andere manier naar een kind te leren en kunnen kijken. Om te groeien en aan jezelf te werken. Het leven te beleven met alle hobbels en kuilen en een ontmoetingsplek om met levensvragen aan de slag te kunnen. Ik loop hier een tijdje mee op je levenspad. 

Een plek voor zelfkennis, ontwikkelen van draagkracht en emotionele gezondheid. Een levensschool waar bewustzijnsgroei en het familiesysteem een grote rol heeft. We kijken hier verder dan het zichtbare. Op een andere manier waarnemen dan alleen met je ogen en oren waardoor er een bron van informatie beschikbaar, bewust en zichtbaar gemaakt wordt die verder gaat dan alleen werken met (familie)opstellingen.

Je ergens onbewust van zijn, iets niet kennen, is een leertraject. Tijdens deze groei en leertrajecten leer je anders naar dingen kijken op je levenspad. Je tegenslagen maar ook bepaald gedrag op een andere manier gaan interpeteren zodat er op jouw eigen binnenwereld beweging kan ontstaan en je je onverwerkte ervaringen kunt gaan doorwerken en leert om van jouw wonden en krassen brandstof te maken en te gebruiken als instrument. Je leert de vruchten plukken van je ervaringen welke duurzame groei  en ontwikkeling oplevert zowel op het gebied van leven, gezin, relaties, en werk. Dat is een van de grote drijfveren achter De krachtwijzer. Het is een levenswijze waarmee je nooit klaar bent maar nieuwe leer en ontwikkelpunten aangaat. Het doorwerken daarvan en afpellen daarvan geeft kwaliteiten. Bewustzijn op je eigen familie en energetisch systeem en deze op orde brengen. 

Dat betekent dus niet dat ik het nooit meer moeilijk heb, veel liever mijn kop in het zand steek of weer eens flink verdwaal maar geleerd heb om de weg steeds (beter) terug te vinden. En ik geloof dat dat de bodem is. De weg terug naar binnen vinden, jezelf vasthouden als het moeilijk wordt met compassie voor jezelf met de bereidheid om naar jezelf te kijken en met dingen omleert gaan. Een innerlijk vertrouwen dat het weer veilig in jezelf kan zijn ondanks de niet altijd vlakke weg in het leven. En dat aan onze kinderen voordoen en hierin kunnen steunen op hun levenspad is nog een mooier gegeven. 

Er worden hier geen oplossingen verteld of aangeleerd maar vanuit kennis en ervaring gedeeld waarbij de huidige situatie onder ogen wordt gebracht. Het handelen is ieders eigen verantwoordelijkheid waarbij je zelf zorg kunt dragen voor jouw welzijn. Er wordt hier gehuild maar ook veel gelachen. Het is een aanreiking, een uitnodiging om anders èn naar binnen te gaan kijken. Om inzicht te krijgen in jouw levenswijze, aangeleerde manieren en overlevingstrategieën om hiermee aan de slag te gaan. 

Nog steeds ben ik hier zelf ook mee bezig zodat het ook een bodem creëert. Ik heb het programma van het concert niet geschreven, maar inmiddels wel mijn eigen instrument leren bespelen en hoe ik daarmee muziek kan maken. En ik leer gelukkig nog steeds nieuwe noten bij die ik vervolgens weer kan inzetten en daarmee groeit De Krachtwijzer tegelijk ook. 

Uiteindelijk besloot ik mijn kennis en ervaringen vast te leggen in mijn boek (in progress) Geef er een naam aan, het gaat erom dat je uiteindelijk vanuit jouw waarheid, kennis en eigen doorleefde ervaring je eigen leraar bent waarbij je door telkens opnieuw verantwoordelijkheid te nemen je jezelf leert dragen in mooie maar ook minder mooie momenten, groeit en ontwikkelt.
Het leven beleeft i.p.v. overleeft. Dat is in mijn beleving, ècht leven……

Voel je welkom,

Sanne Blom