Ik ben Sanne Blom (1984),
oprichtster van
De Krachtwijzer (2014)

Partner van Ferco, Mama van Mees (9) en bonus van Menne (15)
Dochter en zus. Fan van boswandelingen met onze hond, koken en een goed glas wijn, vriendinnen, yoga en suppen.

Mens zijn / groei / authenticiteit / imperfectie / zingeving / inspiratie / contact / passie / verbinding / zelfontdekking / kwetsbaarheid / familie / vriendschap / draagkracht / ervaren / beleven / mildheid / humor     

zijn woorden die beschrijven wat ik doe, wie ik zelf ben en geven mij de mogelijkheid om op mijn eigen binnenwereld te reflecteren. Om uiteindelijk tot bewustzijnsgroei te komen, voller en veerkrachtig in het leven te staan.

IN 2014 RICHTTE IK DE KRACHTWIJZER OP

In allereerste instantie omdat er door mijn moederschap gevraagd werd om op een andere manier naar een kind te leren en kunnen kijken. Om een veilige bodem te bieden door ze voor te gaan, de weg te wijzen en te leren omgaan met hun levenslessen en verhalen. Dat had ook zijn weerslag op mijn kijk op hoe ik in het leven stond, op mijn relaties en mijn gezondheid. Hier ontstond de motivatie om een opleidings- en ontmoetingsplek te creëren om aan jezelf te kunnen werken waarbij de verkregen groei toepasbaar is op verschillende vlakken. Om het leven te beleven met alle hobbels en kuilen, en een veilige plek te bieden om met levensvragen aan de slag te kunnen. Je komt hier vanuit een intrinsieke motivatie.

Een plek voor zelfkennis, zingeving, ontwikkelen van draagkracht en emotionele gezondheid. Een levensschool waar bewustzijnsgroei en het familiesysteem een onderdeel vormt en levenskunde het basisvak is.

Ik loop hier een tijdje mee op je levenspad.

Je ergens onbewust van zijn, iets niet kennen, is een leertraject. Tijdens deze groei en leertrajecten leer je anders naar dingen kijken op je levenspad. Je tegenslagen maar ook bepaald gedrag op een andere manier gaan interpeteren zodat er op jouw eigen binnenwereld beweging kan ontstaan en je je onverwerkte ervaringen kunt gaan doorwerken. Van jouw wonden en krassen brandstof maken en gaan gebruiken als instrument. Je leert de vruchten plukken van je ervaringen welke duurzame groei  en ontwikkeling oplevert zowel op het gebied van leven, relaties, en werk. Dat is een van de grote drijfveren achter De krachtwijzer. Het is een levenswijze waarmee je nooit klaar bent maar nieuwe leer en ontwikkelpunten aangaat. Het doorwerken daarvan en afpellen daarvan geeft kwaliteiten. 

 

Een van de mooiste stukjes die zich openbaren tijdens iemands groeiproces zijn de levensverhalen die uit de schaduw gehaald worden. Ze worden hier verteld en gedeeld maar pas daarna, als er licht op mag schijnen en dat deel weer even opnieuw gevoeld en ervaren kan worden wordt er zichtbaar dat er goudstof zit in die verhalen. Alsof je iets ophaalt wat je tijdens zo’n verhaal ooit verloren bent en dat weer leert inzetten in je leven (of in je werk). Die kwetsbaarheid maakt zichtbaar en geeft tegelijkertijd een stevige en krachtige bodem met een rauwe en pure eigenheid.

Dat betekent dus niet dat ik het nooit meer moeilijk heb, veel liever mijn kop in het zand steek of weer eens flink verdwaal maar geleerd heb om de weg steeds (beter) terug te vinden. En ik geloof dat dat de bodem is. De weg terug naar binnen vinden, jezelf vasthouden als het moeilijk wordt. Met compassie voor jezelf, de bereidheid om naar jezelf te kijken en met dingen leert omgaan. Een innerlijk vertrouwen dat het weer veilig in jezelf kan zijn ondanks de niet altijd vlakke weg in het leven. En dat aan onze kinderen voordoen en hierin kunnen steunen op hun levenspad is nog een mooier gegeven. 

 

Uiteindelijk besloot ik mijn kennis en ervaringen vast te leggen in mijn boek (in progress) Geef er een naam aan, het gaat erom dat je uiteindelijk vanuit opgedane kennis, jouw waarheid, en eigen doorleefde ervaring je eigen leraar wordt waarbij je door telkens opnieuw verantwoordelijkheid te nemen je jezelf leert dragen in mooie maar ook minder mooie momenten. Waarvoor grote dank aan mijn leraar, Pierre Rooymans, die mij bovenstaande leerde.
Het leven beleeft i.p.v. overleeft. Mens bent en kunt zijn. Dat is in mijn beleving, ècht leven……

Voel je welkom,

Sanne Blom

“Wat een krachtig en kundig werk doet Sanne. Met diepe invoelendheid en wijsheid weet ze me telkens weer te verbazen en de juiste snaar te raken. Ze laat me zien hoe ik zelf mijn draagkracht kan ontwikkelen. Ik word me langzaam bewust dat ik afhankelijk ben van mijn ouders, wat me juist onafhankelijk maakt. Ik sta meer op mijn eigen benen en in contact met mijn gevoel. Zo krijg ik inzicht in de saboterende werking van mijn oude kindpijn. Het leven is vallen en opstaan, en het zelfvertrouwen hierin ontwikkelen, dat leert Sanne me.”

-Sofie Porro

achtergrond en opleiding

Een 7 jarige (studie)achtergrond in SPW, OA, Pedagogiek en ontwikkelingspsychologie.

Een verdere 8 jarige (studie)ontwikkeling met psychosociale achtergrond waarvan opleidingen tot (docent) systeemtherapeut waarbij er gewerkt wordt met familie en systeemopstellingen, (energetische)systeemtherapie en positieve psychologie. Vervolg en verdiept met opleidingen Familieopstellingen vanuit de theorie van Bert Hellinger met ervaringsspecialisatie in:
• relatie en bindingsproblemen
• rouw en verlies
• traumaverwerking
• verslavingsthematieken
• gedrag van het kind

Mystieke studiereizen vanuit deze opleiding naar het katharen gebied in Frankrijk, Schotland en Glastonbury (op de planning) behoren ook tot de ervaringen.

Schrijven, ontwikkelen en ondernemen zit er van nature vol passie in.

In deze therapeutische opleidingen, waar ik naast een hoop kennis opdeed, stond het doorleven en verwerken van ervaringen en groeien in bewustzijn centraal. Eigenlijk staat het vooral voor eigen proceswerk, zelfonderzoek en zelfontwikkeling waar vanuit dat proceswerk veel inzichten ontstaan in je manier van leven, je (beschermings)mechanismen en patronen die uitnodigingen om in beweging te komen om met jezelf aan de slag te gaan. En direct therapeutische vaardigheden leert om andere hierin bij te staan en te begeleiden. Zowel 1 op 1 als met groepen. Deze basis gebruik ik om voor de groep te staan.

Verder heb ik een 200 hrs Yinteachertraining gevolgd en heb ik een unieke methode ontwikkelt waarin familiesystemisch werk en (yin)yoga samenkomt. Systeemyoga©