YinYoga Docentenopleiding

Yinyoga Docentenopleiding 200hrs RYS

In deze Yin yoga opleiding ligt de focus op het ontspannen van de spieren om bindweefsel, de banden en de pezen in het lichaam weer meer ruimte te geven. En ook het creëren van ontspanning in het (energie) lichaam en hoofd waardoor er meer bewustwording is. Daarmee herstellen we de balans tussen Yin en yang wat zorgt voor een gebalanceerde en open kijk op yoga en het leven. Aan bod komen natuurlijk de houdingen, anatomie, filosofie, meditatie, en nog veel meer.

Wat we erg belangrijk vinden en waar we je graag bij begeleiden, is jouw persoonlijke ontwikkeling. De opleiding doe je ten eerste voor jezelf en je eigen ontwikkeling en van daaruit kun je bepalen of je dit ook over wilt dragen als docent. It’s up to you!

Erkend en geregistreerd door de Internationale Yoga Alliance

Deze opleiding wordt verzorgd door Yogadreams.
Start 8 Feb 2020.
Meer info over deze opleiding en aanmelden kan hier

Yogadreams heeft een prachtig programma samengesteld wat geschikt is voor alle liefhebbers van Yin yoga die extra verdieping en ondersteuning wensen bij hun Yin yoga-practice, persoonlijke ontwikkeling en docentschap.

Ieder lichaam is uniek.
Ieder lichaam is waardevol en uniek en laat ons op verschillende manieren ervaren. Een manier om te kijken naar het lichaam is via Yin en Yang. Yin en Yang kunnen niet zonder elkaar, ze vullen elkaar aan en versterken elkaar. Alles in het lichaam heeft een bepaalde mate van stress (spanning) nodig om gezond te blijven.
De Yang kant legt de focus op spieren, in spanning stretchen en ritmisch bewegen en de Yin kant op bindweefsel en ontspanning van de spieren. Bijna alles wat we doen vanuit beweging is Yang georiënteerd, waardoor we het Yin element van het lichaam vaak overslaan of zelfs helemaal vergeten.
Beide elementen Yin en Yang zijn belangrijk, door beide te herkennen en te erkennen ontstaat er automatisch meer balans in het lichaam en daarmee in het leven.

Focus op balans.
Zo ligt de focus in de Yin yoga opleiding op het ontspannen van de spieren om bindweefsel, de banden en de pezen in het lichaam weer meer ruimte te geven. En ook het creëren van ontspanning in het (energie) lichaam en hoofd waardoor er meer bewustwording is. Daarmee herstellen we de balans tussen Yin en yang wat zorgt voor een gebalanceerde en open kijk op yoga en het leven.

​Met Yin yoga is het zo dat je niet je lichaam gebruikt om in de houding te komen, maar de houding gebruikt om meer in je lichaam te zijn.

Persoonlijke ontwikkeling 
Wat we erg belangrijk vinden en waar we je graag bij begeleiden is jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij geloven dat iedereen iets unieks te bieden heeft en willen graag omhoog halen wat dat is. Wie ben jij, waar sta je voor en wat maakt dat mensen juist bij jou lessen willen komen volgen?
De opleiding doe je ten eerste voor jezelf en je eigen ontwikkeling en daaruit kun je bepalen of je dit ook over wilt dragen als docent. I’ts up to you!

Wat heb ik nodig om een goede docent te worden?
Nieuwsgierigheid! Nieuwsgierig zijn naar Yin yoga en naar de ontwikkeling van jezelf, durf de uitdaging aan te gaan op zowel het fysieke, mentale, emotionele en spirituele pad. Door jezelf te ontwikkelen kun je een ander laten groeien!Het doel
Het doel hiervan is dat je op een creatieve, inspirerende en speelse manier je lessen kunt verzorgen en je leerlingen verbaal en non-verbaal kunt ondersteunen in het herkennen en ontwikkelen van hun eigen potentieel. Voor ons een van de belangrijkste elementen die een goede yogadocent kenmerkt.

Grootte van de groep
Persoonlijke aandacht vinden we belangrijk dus we werken met een maximaal aantal van +/- 20 personen.

 

_________________

2018
Bijzonder nieuws!
Yogadreams Yin Yoga Docentenopleiding in Budel (Noord-Brabant)
De Krachtwijzer verbindt zich met Yogadreams Yogadreams verbindt zich met De Krachtwijzer

Yogadreams gaat haar mooie en diepgaande Yin Yoga Docenten Opleiding verzorgen in Budel bij De Krachtwijzer.

De Krachtwijzer en Yogadreams hebben beide ‘Groeien in bewustzijn’ als uitgangspunt. Ook de holistische visie delen ze, die lichaam, geest en ziel ziet als een samenwerkende eenheid. Beide centra bieden opleidingen, workshops en trainingen gebaseerd op deze visie.