YOGAKRACHT
-WIJZER

Yogakracht-wijzer gaat open zodra alle sport en yogascholen weer open mogen van het rijk.
Dus niet tegelijk met het lesprogramma van De krachtwijzer school.

Het zusje van De Krachtwijzer. COMING SOON….
Het boeken van je les kun je binnenkort doen!

GRATIS YOGAPROEVEN OP …….
KOM KENNISMAKEN EN ONZE VERSCHILLENDE YOGASTIJLEN PROEVEN!
DEZE DAG MAG JE ÈLKE LES KOMEN PROEVEN.
AANMELDEN EN JE PLEK(KEN) BOEKEN KAN HIERONDER. LET OP, ELKE LES BOEK JE APART.

Op een warme, huiselijke plek yoga doen? Er staan wekelijks 4 mooie yogalessen op het lesrooster verzorgd door yogadocenten in hart en nieren.

MAANDOCHTEND
EASY VINYASA 8.45 – 9.45
YINYOGA 10.00 – 11.15

MAANDAGAVOND
YINYANG 19.00 – 20.00
RESTORATIVE YIN 20.15- 21.30

En maandelijks vind je Nicole van Kempen bij ons op de mat voor een ontspannen en uitgebreide YinXL les.

Basisopleiding yoga en familiesystemisch werken; Systeemyoga©.
Een dynamiek tussen jouw, je yogamat en de systeemmat, waarbij bewustzijngroei de rode draad vormt.

Een mooie therapeutische aanvulling en verdieping op yogadocentschap waarbij je deze unieke werkwijze. eerst zelf gaat ervaren en daarna leert toe te passen in je les.

De opleiding start in februari 2022

Voor vragen of direct contact kun je mailen naar sanne@dekrachtwijzer.nl o.v.v. Yogakracht.

YOGASTIJLEN

EAST VINYASA Yoga is een zachtere, minder zware vorm dan het krachtige Vinyasa Yoga. Ook ligt het tempo wat lager.Bij deze vorm van yoga lopen de yogahoudingen vloeiend in elkaar over en het ritme van je ademhaling is hierbij de leidraad. De intensiteit van de houdingen is lager dan bij Vinyasa Yoga, dat wil echter niet zeggen dat de lessen niet als pittig ervaren kunnen worden. 

Net zoals bij Vinyasa Yoga is ook de Easy Vinyasa een hele afwisselende les. Bekende houdingen komen regelmatig terug, maar de volgorde van de les is elke keer weer anders. Dynamische series wisselen het langer vasthouden van een houding af. De opbouw volgt altijd wel een vaste lijn. De les begint rustig, het middenstuk is dynamisch en de les wordt afgebouwd naar de eindontspanning.

In YINYOGA worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het gaat uiteindelijk om de weg naar binnen die je in jezelf maakt naar die niet perfecte houding toe, om je bewuster te worden van je lijf en te herstellen.

Geen intensieve bewegingen maar soms wel een intense les en houdingen met alle tijd voor jouzelf, je lichaam en je geest.
Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen, versterken en je spieren te ontspannen en meer ruimte in jezelf te creëeren

Deze vorm is ondersteunend en helend bij klachten op fysiek-lichamelijk en mentaal niveau. Je lichaam wordt soepeler en je wordt op een dieper niveau bewust van je lijf.
Ontspanning-zachtheid-bewustwording-veiligheid en herstel geven de les alles wat je nodig hebt om de weg bij je jezelf naar binnen te maken.

Deze les is voor iedereen, mensen met klachten maar ook als je geen klachten hebt en op een zachte manier in contact met je lijf wilt zijn.

 

YIN YANG Yoga is een les waar Yin houdingen en Yang houdingen aanbod komen, is zowel actief als passief. We bewegen op de adem. De les start rustig op, meestal met een aantal ontspannen Yin houdingen om daarna rustig op te bouwen naar meer en meer Yang waarbij je ook kracht opbouwt en zelf bepaald hoe intens je de houdingen maakt. Ook balanshoudingen komen in deze les aanbod. De les eindigt met rustige houdingen zodat je heerlijk ontspannen weer naar huis gaat. 

Helpt je om meer in balans te komen
• Je laadt je accu op
• Zorgt voor een sterker en flexibeler lichaam
• Helpt je je grenzen te bepalen
• Leert je mentale en emotionele weerstand observeren en loslaten.
• Brengt je meer in contact met jezelf

RESTORATIVE YIN Yoga is een zachte yoga vorm waarbij je lichaam en geest de gelegenheid krijgen om in diepe te ontspanning te komen. Zacht zijn voor jezelf zijn en tot rust komen staat centraal. In deze lessen worden Yinhoudingen afgewisseld met Restorative houdingen waarbij we gebruik maken van veel props. De les eindigt altijd met een lange Restorative houding zodat je helemaal ontspannen en relaxt naar huis gaat. Deze les is meditatief en helpt je om je lijf beter te voelen.

Yin houdingen worden voor langere tijd vastgehouden, meestal 3-5 minuten, je laat je adem en de zwaartekracht zijn werk doen om te verdiepen in de houdingen, het kan zijn dat je hierbij wat lichte weerstand tegen komt en het is de bedoeling dat je lichte spanning op bepaalde gebieden in je lichaam opzoekt. Yin Yoga creeert ruimte in bindweefsel en gewrichten.

Restorative houdingen zijn comfortabele en kalmerende houdingen, deze worden minimaal 10 minuten aangehouden, Hierbij worden extra veel props gebruikt om je een gevoel van geborgenheid te geven. het gevolg is dat stress hormonen verdwijnen uit je bloed en de herstellende functies in je lichaam in gang worden gezet.

• Helpt bij Slaapproblemen
• Helpt bij stress en burn-out klachten
• Is verkwikkend.
• Leert je mentale en emotionele weerstand observeren en loslaten.
• Brengt je meer in contact met jezelf