Afscheid nemen van je gemis en liefdespijn

VOOR JEZELF EN (BEGE)LEIDERS

4 bijeenkomsten in groepsverband

Loop je al tijden rond met een gemis en gevoelens van leegte? Je hebt onverwerkt hartzeer of blijf je hangen in oude situaties en afscheid nemen en echt loslaten lukt je niet. Blijf je hunkeren naar iets of iemand die onbereikbaar is en zoek je steeds vervulling in de buitenwereld? Dit geeft namelijk verslavingsgevoeligheid. Herken je dit? Kom dan meedoen en stappen zetten in dit groeitraject.
Dit traject is ook geschikt als je last hebt van bindings en relatieproblemen.

Een verlies, iets of iemand missen doet pijn.

Hoe we geleerd hebben om met zo’n gemis om te gaan heeft alles te maken met hoe en óf we echt afscheid nemen. We denken dan dat we afscheid genomen hebben maar hebben het vaak verstopt.

Er ontstaat een leegte door het niet verwerken of onbewust wegstoppen van dat gemis. Dit heeft een grote impact op onze manier van verbinden en contact maken. Bij langdurig wegstoppen kan dat gemis doorslaan in een hunkering. Aangestuurd door deze leegte ontstaat er een behoefte die we in de buitenwereld willen vervullen. We hebben dan iets of iemand nodig om dat gat op te vullen ipv dat we ons gemis verwerken.

Gebruik van verdovende middelen, heel hard werken, overmatig sporten en veel of niet eten, gokken, gamen of sex zijn tijdelijke en kortstondige manieren om die leegte proberen te vullen. Maar ook jezelf verliezen in een ander, vastklampen of wegrennen als iemand te dichtbij komt zijn manieren om gemis uit de weg te gaan. Het aangaan van een echte intieme relaties geeft dan problemen.

Telkens terugkerende en kortstondige vervulling en een vicieuze cirkel, met als resultaat lichamelijke of psychische klachten, onvervulde verlangens, langdurig gemis en verdriet en een blijvende leegte die bindings en relatieproblemen en/of verslavingsgevoeligheid geeft

Ook dan zal angst voor verlies en verbinding blijven bestaan. Ondertussen nemen we geen afscheid, blijven we verlangen naar een oude situatie en blijven onze behoeften onvervuld. Zo begin je telkens weer van voor af aan. Misschien zit er veel onbewust en onverwerkt verlies in je familie. Dan kan het zijn dat je gemis en pijn overgenomen hebt dat niet van jou is.

GROEITRAJECT:
Tijdens dit groeitraject van 4 bijeenkomsten beginnen we met bewustzijn op je familiesysteem. Ben je verstrikt met iemand uit je familie? Je gaat onderzoeken wat een leegte is en hoe deze je onbewust aanstuurt. Je gaat aan de slag met verwerken en afscheid nemen van jouw eigen gemis en pijn waardoor er een verwerkingsproces in gang wordt gezet.

Je gaat kijken naar je (onvervulde) verlangens en behoeften en hoe je je verbindt. De angst voor verlies of om verbinding te maken en de bijbehorende blokkades daarin aan te pakken. Ervaren om de dingen meer uit jezelf te halen ipv buiten jezelf.

Meer beschikbaar worden voor echt contact en een gezonde verbinding en intimiteit gaat ervaren in jezelf en in relatie tot een ander.
We werken in groepsverband door middel van sessies met de krachtwijzer ambacht 

Je kunt dit traject vaker volgen om groeistappen te zetten.
NB. Bij verslavingsproblemen vervangt dit niet de reguliere zorg.

VOOR WIE:
Voor iedereen die op dit (vak)gebied stappen wil zetten, naar zichzelf wil kijken en aan zichzelf wilt werken.

DATA BASIS:
2 mrt ochtend-23 mrt dag-7 april ochtend-22 april dag

KOSTEN:
€495,- (btw vrijgesteld) Aanbetaling 100 euro

 

INSCHRIJVEN afscheid nemen van je gemis en liefdespijn groeitraject

 

 

Totaal: € -