Afscheid nemen van je gemis en liefdespijn 

Kort en diepgaand groeitraject

Loop je al tijden rond met een gemis en gevoelens van leegte? Je hebt onverwerkt hartzeer of blijf je hangen in oude situaties en afscheid nemen en echt loslaten lukt je niet. Blijf je hunkeren naar iets of iemand die onbereikbaar is en zoek je steeds vervulling in de buitenwereld? Dit geeft namelijk verslavingsgevoeligheid. Herken je dit of zie je dit terug in het gedrag bij je (jong-volwassen) kind? Kom dan meedoen en stappen zetten in dit groeitraject. Dit traject is ook geschikt als je last hebt van bindings en relatieproblemen.

De impact van een (onbewust) verlies in je familie is groot en laat een diepe wond achter. Hoe we geleerd hebben om met zo’n gemis om te gaan heeft te maken met hoe en óf we echt afscheid nemen. We denken vaak dat we afscheid genomen hebben maar vaker verstoppen we dat onbewust ipv dat we het bijkomende gemis daadwerkelijk verwerken.

Gevolg is dat er hierdoor een leegte ontstaat. Dit heeft een grote impact op onze manier van verbinden, contact maken en hoe we ons als mens ontwikkelen en op de generaties die volgen.
Bij langdurig wegstoppen kan dat gemis doorslaan in een hunkering. Aangestuurd door deze leegte ontstaat er een behoefte die we in de buitenwereld willen vervullen. We hebben dan iets of iemand nodig om dat gat op te vullen ipv dat we ons gemis verwerken. 

Gebruik van verdovende middelen, heel hard werken, overmatig sporten en veel of niet eten, gokken, gamen of sex zijn tijdelijke en kortstondige manieren om die leegte proberen te vullen. Maar ook jezelf verliezen in een ander, vastklampen of wegrennen als iemand te dichtbij komt zijn manieren om gemis uit de weg te gaan. Het aangaan van een echte intieme relaties geeft dan problemen.

Telkens terugkerende en kortstondige vervulling en een vicieuze cirkel, met als resultaat lichamelijke of psychische klachten, onvervulde verlangens, langdurig gemis en verdriet en een blijvende leegte die bindings en relatieproblemen en/of verslavingsgevoeligheid geeft

Ook dan zal angst voor verlies en verbinding blijven bestaan. Ondertussen nemen we geen afscheid, blijven we verlangen naar een oude situatie en blijven onze behoeften onvervuld. Zo begin je telkens weer van voor af aan. Misschien zit er veel onbewust en onverwerkt verlies in je familie. Dan kan het zijn dat jij of je kinderen gemis en pijn overgenomen hebt dat niet van jullie is.

Wat ga je doen?
Tijdens dit groeitraject beginnen we met bewustzijn op je familiesysteem. Wat de impact is van een onverwerkt verlies in je familie en wat voor effect dit heeft op je manier van verbinden. Je gaat onderzoeken wat een leegte is en hoe deze je onbewust aanstuurt. Je gaat aan de slag met verwerken van je eigen gebeurtenissen en afscheid nemen van jouw eigen gemis en liefdespijn .

Je gaat kijken naar je (onvervulde) verlangens en behoeften en hoe je je verbindt. De angst voor verlies of om verbinding te maken en de bijbehorende blokkades daarin aan te pakken. Ervaren om de dingen meer uit jezelf te halen ipv buiten jezelf. Zodat je mee beschikbaar worden voor echt contact en een gezonde verbinding en intimiteit gaat ervaren in jezelf en in relatie tot een ander.

Achtergrond informatie
Gebaseerd op de basistheorie en achtergrond van Bert Hellinger (1925), psychotherapeut en grondlegger familieopstellingen.

Tijden en info
9.30/+-15.00
Inloop 9:15

Kosten
495 euro
Voor lekkere koffie, thee, tussendoortjes en een lunch word gezorgd.

Data
Dit groeitraject bestaat uit 3 dagen
start medio mei 

Het werken met deze therapievorm geeft inzichten en een groei impuls. Het is geen middel om een behandeling te vervangen. Het opent een andere zienswijze en nieuw perspectief en leidt tot hele andere inzichten dan de naar buiten reikende beweging tot kennis en inzicht. Confronterend, doeltreffend en een effectieve aanvulling op de reguliere zorg. Er zijn geen kinderen bij, tenzij ouder dan 18 met voorkeur onder begeleiding.