Afscheid nemen van je gemis en liefdespijn

VOOR JEZELF EN (BEGE)LEIDERS

Loop je al tijden rond met een gemis en gevoelens van leegte? Je hebt onverwerkt hartzeer of blijf je hangen in oude situaties en afscheid nemen en echt loslaten lukt je niet. Blijf je hunkeren naar iets of iemand die onbereikbaar is en zoek je steeds vervulling in de buitenwereld? Dit geeft namelijk verslavingsgevoeligheid (ook bij jong-volwassene). Herken je dit? Kom dan meedoen en stappen zetten in dit groeitraject.
Dit traject is ook geschikt als je last hebt van bindings en relatieproblemen.

Een verlies, iets of iemand missen doet pijn.

De impact van een verlies in je familie is groot en laat een diepe wond achter. Hoe we geleerd hebben om met zo’n gemis om te gaan heeft te maken met hoe en óf we echt afscheid nemen. We denken vaak dat we afscheid genomen hebben maar vaker verstoppen we dat onbewust ipv dat we het bijkomende gemis daadwerkelijk verwerken.

Gevolg is dat er hierdoor een leegte ontstaat. Dit heeft een grote impact op onze manier van verbinden en contact maken. Bij langdurig wegstoppen kan dat gemis doorslaan in een hunkering. Aangestuurd door deze leegte ontstaat er een behoefte die we in de buitenwereld willen vervullen. We hebben dan iets of iemand nodig om dat gat op te vullen ipv dat we ons gemis verwerken.

Gebruik van verdovende middelen, heel hard werken, overmatig sporten en veel of niet eten, gokken, gamen of sex zijn tijdelijke en kortstondige manieren om die leegte proberen te vullen. Maar ook jezelf verliezen in een ander, vastklampen of wegrennen als iemand te dichtbij komt zijn manieren om gemis uit de weg te gaan. Het aangaan van een echte intieme relaties geeft dan problemen.

Telkens terugkerende en kortstondige vervulling en een vicieuze cirkel, met als resultaat lichamelijke of psychische klachten, onvervulde verlangens, langdurig gemis en verdriet en een blijvende leegte die bindings en relatieproblemen en/of verslavingsgevoeligheid geeft

Ook dan zal angst voor verlies en verbinding blijven bestaan. Ondertussen nemen we geen afscheid, blijven we verlangen naar een oude situatie en blijven onze behoeften onvervuld. Zo begin je telkens weer van voor af aan. Misschien zit er veel onbewust en onverwerkt verlies in je familie. Dan kan het zijn dat je gemis en pijn overgenomen hebt dat niet van jou is.

Tijdens dit groeitraject beginnen we met bewustzijn op je familiesysteem. Wat de impact is van een onverwerkt verlies in je familie en wat voor effect dit heeft op je manier van verbinden. Je gaat onderzoeken wat een leegte is en hoe deze je onbewust aanstuurt.
Je gaat aan de slag met verwerken van je eigen gebeurtenissen en afscheid nemen van jouw eigen gemis en liefdespijn .

Je gaat kijken naar je (onvervulde) verlangens en behoeften en hoe je je verbindt. De angst voor verlies of om verbinding te maken en de bijbehorende blokkades daarin aan te pakken. Ervaren om de dingen meer uit jezelf te halen ipv buiten jezelf.
Zodat je mee beschikbaar worden voor echt contact en een gezonde verbinding en intimiteit gaat ervaren in jezelf en in relatie tot een ander.

NB. Bij verslavingsproblemen vervangt dit niet de reguliere zorg.

VOOR WIE:
Voor iedereen die op dit (vak)gebied stappen wilt zetten, naar zichzelf wilt kijken en aan zichzelf wilt werken.

DATA:

10.00/16.15

KOSTEN:
€495,- (btw vrijgesteld) Aanbetaling 100 euro