Familie opstellingen

Loop je steeds tegen terugkerende problemen aan. Met je partner, familie, je (samengestelde) gezin of kind(eren)?
Heb je problemen in je liefdesleven of op je werk, heb je last van lichamelijke klachten of angsten of wil je inzicht krijgen in wat er schuil gaat achter je onbevredigde behoeftes, het gedrag van je kind, wat jou ontkracht of in die terugkerende klacht?

Middels systemisch werken en (familie)opstellingen brengt iemand een vraag in op basis van je thematiek nemen we een kijkje in wat (nog) niet zichtbaar is. Oftewel we nemen een kijkje in je onderbewuste en maken inzichtelijk wat naar de oppervlakte mag komen. We creëren bewustzijn.
We kijken waardoor je belemmert wordt en waardoor de stroom geblokkeerd wordt waardoor er weer beweging kan ontstaan. Een helende vorm van aangaan en oplossen van blokkades.

Een familieopstelling zelf is geen oplossing voor je problemen maar een manier om dingen in beweging te zetten. Je wordt juist geconfronteerd met je eigen thematieken en problemen die jijzelf kunt oppakken om ze vervolgens zelf in de buitenwereld te gaan toepassen. We maken inzichtelijk wat naar boven mag komen.
Ben je bereid om los te laten zodat je met jezelf aan de slag kunt?

De opstellingen kunnen plaatsvinden in groepen, maar ook individueel tijdens een consult gedaan worden. Het is een krachtige, soms confronterende manier om beweging te brengen. Het kan gaan over je persoonlijke leven, je relatie, het gezin of je kinderen of je werk.
Soms ligt de bron van een probleem niet enkel bij jezelf, maar kan het worden gerelateerd aan eerdere gebeurtenissen in je leven, familie of in het gezin.
Veel van onze overtuigingen en psycho-sociale problemen vinden hun oorsprong in de kring waarin we zijn opgegroeid of door eerdere (vroegkinderlijke) gebeurtenissen en werken in op onze waarneming en handelen, op onze relaties, gezondheid en onze levensweg.
Een opstelling laat patronen zien van de wijze waarop iemand in het leven staat en waarom bepaald gedrag in relatie zichzelf en tot andere tot stand is gebracht. Maar kunnen ook inzicht geven in gedrag van andere, zoals je partner, familie of je kinderen. Soms wordt een trauma zichtbaar wat eerder weggestopt was en niet opgepakt kon worden omdat je dit eerder niet aankon.
Deelnemen aan een opstelling kan onverwachte inzichten opleveren die ervoor zorgen dat je in proces gaat waardoor je verborgen emotionele blokkades kan opruimen en je kunt gaan verwerken en loslaten.

Een familie is een systeem waarin verstoringen kunnen plaatsvinden. Door een verstoring ontstaat er een blokkade, waardoor de leden van het systeem niet optimaal meer kunnen functioneren. Vaak zijn het de (volwassen)kinderen die vanuit loyaliteit de taak op zich nemen om de balans in het systeem te herstellen.
Het gevolg hiervan is, dat de kinderen verantwoordelijkheden dragen die niet van hen zijn, wat zich op diverse manieren kan uiten zowel op jonge als latere leeftijd.

Heb je een lichamelijke klacht is het van belang dat je eerst een dokter hebt bezocht voordat er gewerkt wordt met een opstelling. Pas dan kan er een lichamelijke of medische klacht opgesteld worden. Het is geen vervanging voor een arts of medicatie.  

_______________________________________________________

‘Door middel van een familieopstelling kom je op soms verbluffende wijze in contact met je ‘familieziel’. Of je het wilt of niet, je familie van herkomst is het belangrijkste systeem waar je deel van uitmaakt.

Het idee achter deze simpele maar doeltreffende werkvorm is dat onze familie en onze voorouders een veel grotere rol in ons leven spelen dan we vaak beseffen.

Jij behoort tot een gezin, Jouw gezin van oorsprong waarin je geboren bent. Dat gezin maakt op zijn beurt deel uit van een familie. Je bent er in opgegroeid of je hebt je gezin, misschien heb je jou familie door omstandigheden nooit of slechts gedeeltelijk gekend.

Misschien heb je ook al zelf voor een gezin gekozen: je leeft alleen of met een partner, je hebt al of niet kinderen. We spreken in alle gevallen van een familiesysteem met zijn geschiedenis, zijn eigen manier van omgaan met de dingen, zijn gevoeligheden, zijn gelukkige en verdrietige momenten…

Soms bots je in je leven keer op keer weer op een zelfde thema of probleem waar je maar geen helderheid in krijgt en dat je verhindert voluit te leven, het lijkt wel alsof het lot je tegen zit.

Een familieopstelling kan op een ontroerende en vaak wonderlijke manier inzicht geven in de onbewuste patronen die daar aan ten grondslag liggen en die vaak al vele jaren doorgegeven zijn van generatie op generatie.

Een familieopstelling verbindt je met jouw familiesysteem, jouw voorouders en hun lot waardoor je zelf terug beweging kunt brengen in wat vast zit, in wat zich steeds maar herhaalt in je leven.
Dit werk kan een verstrekkend effect hebben op alle deelnemers, ook wanneer je tijdens een workshop geen eigen opstelling plaatst’.

”Bert Hellinger”

________________________________________________

Wil je zelf aan de slag met familieopstellingen? Dat kan ook in de
8-daagse praktijkopleiding Familieopstellingen bij trauma afscheid en verlies

Data’s familiesopstellingsdagen:

Donderdag 12 sept 10.00/16.00
Vraagstellers VOL, representanten voldoende plek

Donderdag 10 okt 10.00/16.00
Vraagstellers nog 5 plaatsen, representanten voldoende plek

Donderdag 14 nov 10.00/16.00
Vraagstellers nog 6 plaatsen, representanten voldoende plek

Aanmelden als vraagsteller 

Totaal: € -

Aanmelden als representant 

Totaal: € -