registratie- accreditatie en erkenning

De Krachtwijzer is een geregistreerde onderwijsinstelling bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
Onze opleiding is een geregistreerd en voldoet aan de kwaliteitscode. Daarnaast zijn we een GRO erkende opleider.

De opleiding is geaccrediteerd door het KTNO en erkend door de beroepsorganisatie BATC, CAT en CAT-vergoedbaar.
Verder zijn we goedgekeurd en aangesloten voor Wkkgz bij GAT en BAT via de beroepsvereniging het CAT en GRO.
Goed om te weten is dat je een gedeelte van het lesgeld kunt indienen als studiekosten bij de belastingdienst. Let op! Dit is persoonsgebonden.

Wat houdt het precies in:

-Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) bestaat uit een Register Instellingen en een Register Docenten. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

-GRO Gat register opleidingen
GRO is ontwikkeld voor alternatieve therapeuten, voor alternatieve beroepsorganisaties en voor alternatieve opleiders. Alternatieve therapeuten kunnen hier opleidingen, modules en bij- en nascholingen vinden die bij hun passen en die erkend zijn door hun beroepsorganisatie
 
 -Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO) is een online platform voor kwaliteitsborging van vakopleidingen, modules en bij- of nascholingen in het particulier onderwijs, met ruime ervaring in complementaire gezondheidszorg (CAM- zorg). KTNO combineert specifieke kennis van CAM-zorg met knowhow van kwaliteitsborging en moderne informatietechnologie. 

Keurmerk
Particulier onderwijs valt niet onder het toezicht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Om tot vergelijkbare kwaliteit te komen, toetst en beoordeelt KTNO op een vergelijkbare manier. Bij accreditatie ontvangt een scholing het keurmerk. 

-BATC

BATC is een beroepsorganisatie en heeft een bolwerk kunnen vormen van duizend therapeuten, die zich als groep sterk maken voor een gezonde maatschappij en meer erkenning voor de natuurgerichte zorg. BATC Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeuten/Vakspecialisten leveren dagelijks hun unieke bijdrage door een zo hoog mogelijke kwaliteit van zorg te bieden aan hun cliënten. Deze hoogwaardige kwaliteit van zorg kunnen wij garanderen doordat BATC therapeuten breed geschoold zijn.
Je kunt je bij deze beroepsorganisatie aanmelden als (student) vaktherapeut. Tijdens je je studieperiode met korting.

-CAT Collectief Beroepsorganisatie
Het CAT is een multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten.

//catcollectief.nl

Vanaf 1 januari 2017 ben je als werkend alternatief therapeut of begeleider verplicht aan de nieuwe wet WKKGZ (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) te voldoen.
Het is mogelijk om hier een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Als cursist van De Krachtwijzer kun je gebruik maken van De College Deal van het CAT.
Wat betekend dat:

Het houdt in dat studenten zich met korting bij aan kunnen sluiten.
De aansluiting bij beroepsorganisatie CAT-collectief is voor de student gratis.
De student betaalt alleen voor de Wkkgz registratie BAT (klacht- en tuchtrecht) en voor de BBA verzekering GAT. 

Volg je de opleiding en wil je hier gebruik van maken dan kun je bij ons de College Deal kortingscode  opvragen.  (1 jaar geldig)

Voor verdere Informatie: //catcollectief.nl/collegedeal/