Themadagen
Kinderen omleren gaan met gevoelens en gevoeligheden
Specifieke onderwerpen omtrent opvallend en niet te verklaren gedrag
Deze workshops zijn geschikt voor mensen die voor het eerst kennis maken met familieopstellingen als voor mensen die al vaker familieopstellingen hebben gedaan.
Deelname is daardoor voor ieder mens, ouder(s), verzorger/begeleider en professional.
Loopt je kind vast, heeft je kind het moeilijk of onverklaarbare klachten? Zie je opvallend gedrag, eet- of verslavingsgevoeligheden bij je kind? Heb je gedoe in je (samengestelde) gezin of op school en is de juiste hulp niet beschikbaar door lange wachtlijsten of kom je daar niet mee verder?
Misschien ben jij de oplossing? Durf jíj te kijken wat het gedrag van jullie kind je spiegelt…..? Kom dan meedoen met deze themadagen waarbij je gaat kijken wat er ten grondslag ligt aan storend, moeilijk of niet te verklaren gedrag en klachten bij (jonge) kinderen, in de puberteit en adolescentie.
Onbewust kopiëren of compenseren kinderen gedrag om dingen aan het licht te brengen in een familiesysteem.
Waardoor ze rondlopen met dingen die niet van hen zijn maar wel problemen ondervinden in hun dagelijks bestaan. Terug te zien in, en uiteenlopend van, lastig- moeilijk, niet te verklaren en onhandelbaar gedrag en problemen zoals :
Angsten, dwang/tics
Concentratieproblemen, onrust of overprikkeling, adhd/add, dyslexie
Liegen, driftig of agressief
Verslavingsgevoeligheden, gebruik van verdovende middelen, eetproblemen, gokken/gamen ed.
Lusteloos, depressie, sombere gevoelens
Langdurige en/of lichamelijke klachten, buikpijn, misselijk, hoofdpijn, slaapproblemen, bedplassen
Dit is greep uit de thematieken die aan bod kunnen komen.
Door middel van opstellingen pakken we op een diepere laag de kern van het probleem aan door te kijken welke onverwerkte gebeurtenissen & trauma’s uit de familiegeschiedenis ten grondslag liggen aan problemen.
De invloed en impact die deze gebeurtenissen hebben is groot. Onverwerkte gebeurtenissen en trauma’s uit je (familie)geschiedenis zoals jong verlies binnen een gezin van een ouder, broertjes of zusjes, een scheiding of abortus. Misbruik, geweld, uithuisplaatsing, langdurige ernstige of psychische ziektes ed. kunnen dan lijden tot gedrags- en hechtingsproblemen, klachten, verslavingsproblematieken en gedoe binnen een (samengesteld)gezin.
Wat ga je doen
Je gaat (systemisch) kijken naar wat er ten grondslag ligt aan problemen en klachten die er spelen bij kinderen en jongeren of in een (samengesteld) gezin. Er wordt niet met kinderen zelf gewerkt. Kunst is om inzicht te krijgen in de onbewuste verstrikking waar een kind mee belast is en de onderliggende dynamiek om vanuit daar verandering aan te brengen. Daarnaast leer je ook hoe je een kind kan voordoen bij zichzelf te blijven door simpele oefening. Dat begint bij jezelf, als volwassene.
Je hebt je eigen inbreng die we uitwerken in kleine opstellingen tijdens deze dag. De theorie wordt in de workshop direct vertaald naar de praktijk door praktische oefening. Er zijn daardoor veel demonstratie opstellingen die je ziet waarvan je volop de werking kunt ervaren.
Door de krachtige werking van deze werkwijze zal er naast onverwachte inzichten ook een verwerkingsproces in gang gezet worden waardoor je je eigen problemen kan gaan aanpakken. En bovenal bezig zijn om kinderen te ontlasten van dingen die niet van hen zijn en hen om te leren gaan met hun levenslessen.
Je doet tijdens deze dag naast kennis en ervaringen een diepgaande groeistap waarbij het belang van het kind voorop staat.
Achtergrond informatie
Gebaseerd op de basistheorie en achtergrond van Bert Hellinger (1925), psychotherapeut en grondlegger familieopstellingen.
Tijden en info
9.30/+-15.00
Inloop 9:15
Kosten
375 euro
Voor lekkere koffie, thee, tussendoortjes en een lunch word gezorgd.
Data
Deze workshop bestaat uit 2 dagen
26 en 12 mrt feb 2025
Het werken met deze therapievorm geeft inzichten en een groei impuls. Het is geen middel om een behandeling te vervangen. Het opent een andere zienswijze en nieuw perspectief en leidt tot hele andere inzichten dan de naar buiten reikende beweging tot kennis en inzicht. Confronterend, doeltreffend en een effectieve aanvulling op de reguliere zorg. Er zijn geen kinderen bij, tenzij ouder dan 18 met voorkeur onder begeleiding.